Šibenčani u potpunosti ‘razbili’ Mrave: Lepršavom i atraktivnom igrom do čak +35

  • 3. prosinca 2016.
  • Vijesti
  • 339 Views

Uvjerljivo najbolju utakmicu sezone odigrali su košarkaši GKK Šibenika. Na Baldekinu su, uz ogromnu demonstraciju moći i kvalitete, ‘demolirali’, ‘razbili’ Zagreb. S čak 35 koševa razlike (108:73) nadigrali su Mrave i tako na najbolji mogući način najavili gradski derbi sljedeće subote.

Briljantna prva četvrtina domaćina nakon što se pune tri minute čekalo na prvi koš. Zabili su ga gosti (Marčinković), a kad je Ivanov zabio za 2:2 krenuo je šibenski uragan. Napravili su seriju 12:0, Zagreb nije imao rješenja u napadu, a sjajan vanjski šut Anzulovićeva sastava, ali i unutarnja igra rezultirali su stalnim porastom vodstva. Uz odličnu igru i šest pogođenih trica Šibenčani su na prvi predah otišli s čak 22 koša prednosti (29:7).

Rapsodija u narančastom nastavlja se i na otvaranju druge četvrtine. Tek što je ušao u igru Bašić ubacuje dvije tricu (ukupno osam šibenskih do tada) i na semaforu svijetli 35:9. Koševe u dva navrata zabija i mladi Paić, Bašić ubacuje i treću tricu, a Zagrebov strateg Jusup je na mukama.

Pokušava time-outom probuditi svoje, no, bezuspješno. 44:13, dakle čak 31 koš prednosti imaju narančasti, a igra se tek 14. minuta utakmice. Domaći trener Anzulović pri tome je čak uspio malo i odmoriti svoju udarnu petorku, a minute na parketu sjajno su iskoristili ostali igrači.

U završnici, vratio je domaći trener početnu petorku na teren, trpati je nastavio Badžim (16 koševa u prvih 20 minuta), pa su Šibenčani, praćeni ovacijama publike, na odmor otišli s +29 (56:27). A šlag na tortu fantastičnih 20 minuta igre bila je akcija u samoj završnici, asistencija Ivanova i zakucavanje Halilovića za ‘eksploziju’ i ovacije na tribinama.

‘Ubili’ su svaku nadu gostima Šibenčani već u prvom poluvremenu. Uz sjajan postotak šuta (67% za dva i 69% za 3 – čak 11 trica) i odličnu igru publika je zaista mogla uživati u prezentaciji GKK Šibenika.

Nastavilo se i u drugom poluvremenu: nova velika serija na otvaranju drugog poluvremena donijela je i ogromnih +41 (72:31). Pjevali su Funcuti na tribinama, a s njima i ostatak oduševljene publike.

Razigrani domaći igrači ‘trpali’ su i dalje nemilice u gostujući koš: centar Ivanov nastavio je i s dalekometnim šutom, Halilović je ‘bananama’ iz prvog dijela pridodao i atraktivna zakucavanja.

S 91:49 ušlo se u zadnju dionicu igre.
Uživali su kako igrači Šibenika na terenu tako i publika.
Pa iako su imali ogromno vodstvo ‘grizli’ su domaći igrači i dalje, a dodatan impuls uvijek je stizao i s klupe. Na kraju +35 uz zaista sjajnu partiju cijele momčadi. S 24 koša najefikasniji je bio Roko Radžim, potom Ivanov s 19, 16 Siriščević, 14 Halilović i deset Pandurić.

Dugo je trajalo veselje i pjesma na tribinama Baldekina.
Košarkaši GKK Šibenika vodeća su momčad A-1 lige, a ova utakmica najbolja je najava za sljedeću subotu i gradski derbi protiv Jolly JBS-a.

GKK ŠIBENIK – ZAGREB 108:73 (29:7, 27:20, 35:20, 17:26)

Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 700

Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Josip Jurčević i Leo Roglić (oba Split)

GKK ŠIBENIK: Radovčić 2, Badžim 24, Nakić, Bašić 9, Blaće, Pandurić 10, Turkyilmaz 3, Paić 8, Ivanov 19, Petani 3, Siriščević 16, Halilović 14. Trener: Vladimir Anzulović.

ZAGREB: Majcunić 3, Junaković 6, Perić, Vitali, Majić, Vlaić 7, Božić 15, Batur 11, Marčinković 13, Kaštropil 10, Krapić 8. Trener: Danijel Jusup.

ŠIBENIK IN

Share: