Šibenik gostuje kod Cibone: Radovčić: ‘Ključ su dobra obrana i skok’, Anzulović: ‘Možemo igrati sa svima’

  • 22. prosinca 2016.
  • Vijesti
  • 399 Views

Pred košarkašima Šibenika prvenstveno je gostovanje u Zagrebu. I to kod ABA ligaša Cibone (petak, 20 sati).

– Cibonu Šibenka dugo nije dobila. Nisu oni nas lako dobivali, barem koliko sam ja gore igrao, zadnjih četiri – pet puta. Sve je dobro, pripremali smo se za njih kao za svaku utakmicu, možda malo više, jer protivnik ipak igra veći rang. Oni su imali tri – četiri utakmice ovaj tjedan, možda su malo i umorni, ali ne smije ih se podcijeniti zbog toga. Svatko od igrača mora dati svoj maksimum. I onda što smo radili tijekom cijelog tjedna, pripremali se. Ključ su dobra obrana i skok – naglašava playmaker Šibenika Krešimir Radovčić.

Trener Vladimir Anzulović ističe kako su pobjede nad Splitom ili Zagrebom velike, ali zna se što nosi pobjeda nad suparnikom kao što je Cibona: – Za nas se svi spremaju u najjačim sastavima i mi na to moramo naći odgovor. Mi smo spremni naći odgovor za to, na treninzima dobro radimo. Treba nam korak više, pogotovo u gostima, da dođemo do prilike za pobjedu. U Zadru smo bili blizu.

– Gledao sam ih u Sinju. Cibona je u zadnje vrijeme u vrhunskoj formi. Imaju četiri ili pet pobjeda za redom u ABA ligi i to dosta uvjerljivih, na +20. Dosta uvjerljivo igraju u ABA ligi, to su stvari koje treba respektirati. Centarska linija Šakić – Žižić, tu je i mladi Sulejmanović koji igra u dobroj formi. Koliko ćemo moći kolektivno moći rješavati, koliko nam uostalom Cibona dozvoli da uspostavimo naš način igre, to će sigurno biti jedna od stvari koja će odlučivati, kao i skok. Momci su svjesni da možemo igrati sa svima – dodao je trener kluba s Baldekina.

Cibona i Šibenik igraju u Zagrebu, u Domu sportova, ovog petka s početkom u 20 sati.

ŠibenikIN

Share: