Borbeni Šibenčani slavili u Zaboku: Bundović, Mileković i Vitali odlični

  • 8. listopada 2017.
  • Vijesti
  • 381 Views

U prvoj utakmici nove sezone košarkaši GKK Šibenika stigli su do prve pobjede. S 81:72 slavili su u Zaboku, uz sjajnu igru trojice pojačanja – Filipa Bundovića, Ivana Milekovića i Tonija Vitalija.

Toni Vitali i Filip Bundović bili su jedini šibenski strijelci punih šest minuta prve četvrtine. Igralo se u egalu, s minimalnim vodstvima s jedne, odnosno druge strane s tim da je minimalno vodstvo češće bilo na šibenskoj strani. Trica Nakića Šibeniku donosi vodstvo od 20:18, prve poene zabio je tada i Radovčić, a na kraju četvrtine Zabok je imao vodstvo od 24:22.

Manja efikasnost obje momčadi u drugoj četvrtini. Dvije minute prije kraja poluvremena Anzulovićev sastav ima vodstvo od 38:34, a prednost od dva koša imaju i na poluvremenu (40:38).

Više od pet minuta u nastavku čekalo se na prvi šibenski koš. Postigao ga je Bundović i to pri vodstvu domaćina od 49:40. No, vrlo brzo su se Šibenčani vratili u utakmicu, uhvatili su prvo egal da bi na kraju četvrtine imali plus četiri (55:51) poslije Vitalijevih koševa.

I gotovo tri minute zadnje dionice igre trebalo je proći da Šibenčani zabiju prvi koš. Pet minuta prije kraja Zabok ima plus pet, ali nema predaje u gostujućim redovima. Nakić, Mileković i Bundović donijeli su izjednačenje, a Bašić vodstvo tri minute prije kraja. Mirne su ruke šibenski košarkaši s linije slobodnih bacanja, a kad je Mileković zabio novu tricu sve dileme su definitivno riješene.

Borbeni i motivirani Šibenčani upisali su tako prve bodove u sezoni, a pobjeda je tim važnija kad se zna koliko je momčad promijenjena u odnosu na prošlu sezonu. A šibenskoj mladosti bit će ta pobjeda sigurno dobar podstreh za nastavak sezone.

ZABOK – GKK ŠIBENIK 72:81 (24:22, 14:18, 13:15, 21:26)
ZABOK: Martinko, Marić 8, Kapusta 9, Kalpić, Vlaić 14, Črnjević 10, Ćutuk, Vučić 5, Tuđen, Vrlika 6, Jambrović 3, Smajlagić 17. Trener: Ivan Perinčić.
GKK ŠIBENIK: Radovčić 2, Šarić, Vitali 15, Gulin, Bašić 9, Bundović 20, Pandurić 7, Jelić, Mileković 16, Nakić 6, Klepo, Paić 6. Trener: Vladimir Anzulović.

Izvor: sibenik.in
Ivana Jurica

Share: