Ludnica na Baldekinu, Šibenik slomio Škrljevo nakon tri produžetka!

  • 14. listopada 2017.
  • Vijesti
  • 293 Views

Prva domaća utakmica GKK Šibenika u novoj sezoni i odmah neviđena drama. Sa sretnim završetkom. Narančasti su, naime, svladali Škrljevo sa 103:101, i to nakon čak tri produžetka, pa sada nakon dva kola imaju stopostotni učinak.

Neloše su narančasti otvorili susret. Odnosi se to posebno na Pandurića i Paića, koji su bili najagilniji kod domaćina, pa je prvi nakon prve četvrtine upisao sedam poena i četiri skoka, a drugi po četiri poena i skoka.

Ta prva dionica završila je rezultatom 16:15. Na startu druge gosti prvi put prelaze u vodstvo (16:21), zahvaljujući prije svega Amerikancu Williamsu. Bio je to klasični jednominutni ‘blitzkrieg’. Da se Škrljevo još više ne odvoji pobrinuo se Bašić koji stavlja tricu. U sljedećem napadu zabija i Mileković za izjednačenje (21:21). Red je opet na goste koji odlaze na +6 (22:28), ali i za novu Bašićevu tricu za 25:28, na polovici druge četvrtine.

Kapetan je bio glavni kreator i preokreta dvije minute prije pauze, kad je -5 Šibenika pretvorio u +1 (36:35). Na poluvrijeme se ipak otišlo minimalnom prednošću gostiju (39:40). Na polovici treće četvrtine momčadi su i dalje bile tu, jedna kraj druge (48:48). Završnica je ipak pripala domaćinu, koji je 40 sekundi prije kraja četvrtine imao +4 (58:54), da bi se u odlučujućih deset minuta ušlo rezultatom 58:57.

gkk-mil-630x420

U početnim minutama posljednje četvrtine u glavnoj ulozi bio je Domagoj Šarić koji s pet uzastopnih poena odvodi narančaste na +6 (63:57). Ruku mu je pružio drugi šibenski mladac, Paić, koji stavlja tricu za 66:59, šest minuta prije kraja. Međutim, gosti se ne predaju, pa se u posljednje dvije minute ulazi u egalu (68:68). U toj završnici istaknuo se Vitali koji zabija pet uzastopnih poena, za 73:68 minutu i osam sekundi prije kraja. Ali, gosti se opet vraćaju i 14 sekundi prije kraja košem Williams prelaze u vodstvo (73:74). A onda je četiri sekunde prije kraja na liniju slobodnih bacanja stao Bundović. I pogodio jedno od dva, za produžetak. U njemu smo opet svjedočili drami, koja je opet završila bez pobjednika, pa se otišlo u drugi produžetak. A onda i u treći. I on nam je napokon donio pobjednika, a odlučujući koš, 20 sekundi prije kraja zabio je kapetan Bašić. ‘Snajper’ je susret završio s 22 poena, jedan više zabio je Vitali, Bundović je dodao 15, Pandurić 13. Kod gostiju najefikasniji je bio Williams sa 26 postignutih koševa.

Šibenski portal
Piše Patrik Patafta
Foto: Milan Balaban/GKK Šibenik

Share: