Narančasti juniori skinuli do jučer neporaženi Split: ‘Rajčić je igrač kakvog do sada nismo imali u reketu’

  • 8. veljače 2018.
  • Vijesti
  • 378 Views

Juniorska momčad GKK Šibenika u srijedu je upisala veliku pobjedu. Mladići trenera Petra Maleša na Baldekinu su sa 79:75 svladali do jučer neporaženi Split i tako zasjeli na drugo mjesto juniorske lige, s tri pobjede i dva poraza. Do velikog trijumfa predvodio ih je Klepo koji je žutima zabio čak 27 koševa, pratio ga je još jedan prvotimac narančastih i njegov imenjak Martin Jelić sa 17 postignutih koševa, a dvoznamenkast broj poena još je zabio Skorić, njih deset.

– Cijela momčad odigrala je jako dobro, ne znam kada sam bio ovako zadovoljan. Ispunili su sve što sam tražio prije utakmice, bili su koncentrirani i odgovorni i na kraju im se to vratilo – kaže Maleš, koji u susretu protiv Splita nije mogao računati na jednog od najvažnijih igrača, ozlijeđenog Ivana Gulina.

Pitamo ga koji su dometi ove generacije, koje su si ciljeve postavili?

– Ha, teško je sada pričati o tome. Nakić i Šarić još su juniori i s njima dvojicom u ekipi bila bi druga priča, mogli bismo govoriti o Final Fouru, pa i o napadu na naslov prvaka. Ali, zbog njihovih obaveza u prvoj momčadi ne mogu participirati u juniorskoj ekipi. Međutim, i bez njih imamo dobru ekipu. Momci su vrijedni i stvarno je gušt raditi s njima – kaže Maleš, koji je danas dobio i jedno pojačanje. Kao što smo ranije izvijestili, klub je doveo 18-godišnjeg, 204 centimetara visokog Robina Rajčića, koji dolazi iz njemačkog Bayerna.

– Riječ je o momku s jako dobrim predispozicijama. Ima dobru centarsku tehniku i solidan šut, snažan je. Takvog igrača u reketu, nako prelaska Paića u prvu momčad, do sada nismo imali u reketu, tako da će nam sigurno biti od pomoći – zaključio je Petar Maleš.

(foto: ŠP/GKK Šibenik)
Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: