Šere se vratio, razigrana šibenska mladost demolirala ‘Analitičare’

  • 24. ožujka 2018.
  • Vijesti
  • 393 Views

Košarkaši Šibenika vratili su se na Baldekin, a time i pobjedama u Premijer ligi. Svoj dom netaknutim su sačuvali i nakon gostovanja Hermes Analitice, kojoj je svaka pobjeda važna u borbi za ostanak. Ali, Zagrepčani će je morati potražiti u nekoj drugoj dvorani, protiv nekog drugog protivnika. Protiv ovakvog, razigranog Šibenika, koji je slavio sa 93:63, njihove nade brzo su splasnule. Narančastima je, pak, ovo bio 13 trijumf u prvenstvu i na dobrom su putu da osiguraju minimalno četvrto mjesto u regularnom dijelu.

Nakon prvih 20 minuta dvoboja protiv ‘Analitičara’ mogli smo konstatirati; ‘Šere se vratio!’ Playmaker Šibenika je nakon par neuvjerljivih partija, uzrokovanih podužim izbivanjem s parketa zbog ozljede, odigrao jako dobro prvo poluvrijeme. Vukao je, probijao i zabijao. Pa je nakon prve dvije četvrtine imao učinak od 12 poena, tri skoka i tri asistencije.

Svoj obol dao je i Gabrić, ali i ostali Anzulovićevi igrači, pa su nakon početnog ‘ispitivanja snaga’ narančasti u drugoj četvrtini preuzeli konce igre u svoje igre. Rezultat svega bilo je da su u drugo poluvrijeme ušli sa 21 poena prednosti (47:26).

Svoju raskoš šibenska mladost, koju su s tribine bodrili i novi županijski prvaci, malonogometaši Šibenika 1983, demonstrirala je i u nastavku. Lijepom, lepršavom i na trenutke vrlo atraktivnom igrom svoju je prednost na kraju treće četvrtine povećala na velikih 30 poena razlike.

Na koncu je i završilo s okruglih 30 poena prednosti, a u lijepoj šibenskoj košarkaškoj večeri minute su dobili i oni najmlađi, Gulin, Jelić i Klepo. Što se tiče strijelaca Radovčić je susret završio sa 16 postignutih koševa (pet asistencija), Gabrić i nakić zabili su po 13, Paić, Pandurić i Vitali po 11, Mileković 6, a Bašić, Šarić i Gulin po četiri koša.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: