Zula: ‘Riskirat ćemo protiv Splita, pa ako nam opet pogode 16 trica svaka čast’

  • 1. svibnja 2018.
  • Vijesti
  • 268 Views

Košarkaši Šibenika radili su i na Praznik rada. Izbora nisu imali. Naime, sutra na Gripama igraju prvu utakmicu play offa protiv domaćeg Splia, koji se u završnici regularnog dijela Premijer lige ugurao ispred narančastih, na četvrto mjesto, te time stekao prednost domaćeg terena. U svakom slučaju, većina se slaže kako je ovaj četvrtfinalni par najzanimljiviji, da nudi najviše neizvjenosti.

– Znamo što nosi play off, to je drugo, potpuno novo natjecanje – ističe Vladimir Anzulović, koji je još jednom potencirao ‘zelenilo’ svoje momčadi, koja će, silom prilika, u doigravanju biti još mlađa.

– Igramo bez kapetana Bašića (zbog ozljede završio sezonu, op.a), što znači da nam je prosječna starost pala ispod 20 godina. Teško je, dakle, bilo što očekivati od tako mlade ekipe, ali idemo se boriti kao i na svakoj dosadašnjoj utakmici – poručuje trener Šibenika.

U posljednje vrijeme bilo je još nekih sitnih ozljeda, ali osim Bašića svi bi trebali biti na raspolaganju.

– Gabrić nije trenirao od utakmice sa Zagrebom, ali mislim da će svi biti spremni za pružiti makismum u Splitu, koji ima veliku prednost u iskustvu i fizičkoj snazi. Zadnji put su nam pogodili i 16 trica, što je bio kao neki naš taktički rizik. Riskirat ćemo ponovno, pa ako ako opet pogode 16 trica ponda im svaka im čast – zaključio je Anzulović.

Inače, Splićanima se vraća Kedžo, a spreman će biti i Špaleta.

– Cijelu godinu Šibenik je igrao dobro, jedna su od najmlađih ekipa u doigravanju, i to je ono što im daje vrijednost. Nama će lakše biti ući u igru nakon one naše utakmice kada smo ih uvjerljivo pobijedili. Ali, ne zavaravamo se, neće biti lako. Prednost domaćeg terena je tu, no Šibenik je u gostima izuzetno opasan. Znam da će biti agresivni, a mi na svom terenu pokazati da više želimo pobjedu, tada se njihova agresija i rotacije neće vidjeti- prenosi službena stranica Splita izjavu svog kapetana, Šibenčanina Henrika Širka.

Podsjećamo, utakmica na Gripama igra se u srijedu u 18 sati, uzvrat je u subotu na Baldekinu, u 19 sati, a eventualna majstorica igrala bi se opet u Splitu.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: