Narančasti juniori na korak do plasmana na Final Four, Ivan Gulin blizu triple-doublea kontra Adriatica

  • 4. svibnja 2018.
  • Vijesti
  • 400 Views

Juniori GKK Šibenika napravili su ključan korak ka plasmanu među četiri najbolje ekipe na poluzavršnom turniru koji se igra u Zagrebu. Nakon što su u prvom kolu uvjerljivo svladali Podravac, u petak su upisali i drugu pobjedu, nadigravši splitski Adriatic sa 68:50. Time se osigurali minimalno drugo mjesto u Skupini 1, te će u subotu s velikim favoritom Cedevitom igrati za broj jedan u grupi. U svakom slučaju, polufinale je osigurano, a pobjeda u toj utakmici donosi plasman na Final Four Prvenstva Hrvatske.

Što se tiče dvoboja sa Splićanima, mladići trenera Petra Maleša već su u prvoj četvrtini napravili velik posao, dobivši ju sa 27:8. U drugoj je Adriatic došao malo do daha, pa je zaostatak do poluvremena smanjio na 13 poena (38:25). Ipak, do kraja utakmice Šibenčani su ne samo sačuvali prednost, već je i povećali na konačnih +18.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Robin Rajčić. Pridošlica iz Bayerna upisao je double-double zabivši 20 poena i skupivši 11 skokova. Ivanu Gulinu, pak, nedostajali su po jedan skok i jedna asistencija za triple-double (13p, 9s, 9a), a izdvajamo i 12 poena Luke Skorića.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: