Gradonačelnik Željko Burić primio mlade šibenske srebrne košarkaše

  • 27. srpnja 2018.
  • Vijesti
  • 296 Views

„Ponosni smo na našu šibensku dicu Domagoja i Tonija i želim iskoristiti ovu priliku da im čestitam u ime Grada Šibenika na osvojenim medaljama. Ovo finale Europskog košarkaškog prvenstva do 20 godina još je jedna sjajna priča hrvatskog sporta i potvrda nevjerojatnog sportskog nacionalnog talenta. Na svima nama je da našim mladim i talentiranim sportašima osiguramo uvjete da svoje rezultate ostvaruju na razini državnih i međunarodnih natjecanja“, poručio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić mladim srebrnim košarkašima.

U Gradskoj upravi danas je organiziran prijam mladih košarkaša GKK Šibenik Tonija Nakića i Domagoja Šarića koji su u dresu hrvatske juniorske reprezentacije postali viceprvaci Europe. Nakić i Šarić dali su važan doprinos u osvajanju srebrne medalje na Europskom košarkaškom prvenstvu do 20 godina koje se održalo u Njemačkoj, a ispred Grada Šibenika primio ih je gradonačelnik Burić.

nakic i saric

„Sretni smo i ponosni što smo uzeli srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, pogotovo jer nas se nazivalo izgubljenom generacijom hrvatske košarke. Bili smo motivirani, prošli smo sjajne pripreme i igrali smo jedni za druge. Otišli smo na prvenstvo u Njemačku kao anonimci, a vratili smo se kao viceprvaci“, rekao je Toni Nakić. Na njegovu izjavu nadovezao se i Domagoj Šarić izjavivši kako je njihova generacija uvijek imala talent i ove godine su svoj potencijal i ostvarili. „Pokazali smo svima da znamo i možemo i zato smo ostvarili sjajan rezultat“, zaključio je Šarić.

Toni Nakić i Domagoj Šarić su među najtalentiranijim pojedincima GKK Šibenik te su njihovi uspjesi i potvrda dobrog rada omladinskog pogona kluba. Iako mladi već su postali integralni dio seniorske momčadi kluba s Baldekina koja od 20. kolovoza započinje sa pripremama za novu sezonu Prve hrvatske košarkaške lige – „Premijer lige“.

Izvor: sibenik.hr

Share: