Narančasti pali na Gripama tek u završnici

  • 27. listopada 2018.
  • Vijesti
  • 436 Views

Nakon pobjede nogometaša Šibenika nad Hajdukom II na Šubićevcu, šibensko-splitska sportska subota preselila se nešto južnije, na Gripe, gdje su snage u četvrtom kolu Premijer lige odmjerili Split i GKK Šibenik. I ovog puta pobjeda je pripala domaćinima, žuti su slavili s na kraju nerealno visokih 81:65. Kažemo, nerealno visokih jer je momčad Vladimira Anzulovića tek u posljednjim minutama prelomila utakmicu.

Domaćin je bolje otvorio i poveo 10:4. Koševima Nakića i Junakovića narančasti (danas u crnom) rade 7:0 seriju i preokreću, a onda, nakon što su prethodne četiri promašili, Bašić pogađa tricu za 10:14. Tricom Junakovića s osam metara Šibenčani su i 30-ak sekundi prije kraja četvrtine vodili s četiri poena razlike (15:19), Bašić je šutirao tricu i za +7, ali je promašio, da bi Kovačević u posljednjoj sekundi prve četvrtine stavio tricu za 18:19 nakon prvih deset minuta igre. U tom periodu Junaković je ubacio 12 poena.

Nezadovoljni su bili Šibenčani nekim sudačkim odlukama na startu druge četvrtine, ali prigovori nisu pomogli. Igra je, pak, bila toplo-hladna, lijepe akcije smjenjivale su se s greškama, s obje strane. Na polovici druge četvrtine, ponajprije zahvajujući Nakiću, gosti su i dalje bili u prednosti (28:31). Raspoloženi Kovačević je, međutim, novom, petom tricom stvari vratio u egal (31:31). Split se nakon toga, bacanjima Marčinkovića i Kedže vratio i u vodstvo (34:31), da bi Bašić tricom donio novo izjednačenje. I do kraja poluvremena žuti su uglavnom zabijali s crte slobodnih bacanja, s druge starne precizni su iz igre bili Junaković i Bašić (još jedna trica), za novi preokret (37:39), pola minute prije pauze. U tom preostalom vremenu za Split je poentirao Marčinković, a za Šibenik Junaković, pa se u drugo poluvrijeme ušlo rezultatom 39:41. I Junaković i Kovačević u tih su prvih 20 minuta ubacili 18 poena.

Nakon nešto manje od četiri minuta igre u nastavku momčad Vladimira Anzulovića je vratila vodstvo (49:47). U tim trenucima Šibenik je upao u crnu rupu, a domaćin napravio 10:0 seriju za 53:47. I opet je tu bilo dosta grešaka, promašenih zicera i otvorenih šuteva, ishitrenih reakcija i nervoze, i s jedne i s druge strane, pa su Jurić i Anzulović ludovali na klupama. Manje od dvije minute prije kraja treće četvrtine, teškom tricom Marčinkovića, Split je poveo s do tada najvećih +7 (58:51), a onda je Kedžo to digao na 60:51. Ne daju se, međutim, Jurićevi momci, pa koševima Bašića, i bodreni povećom grupom glasnih Funcuta, do kraja treće dionice smanjuju na 60:54. S još jednim raspoloženim igračem u reketu (osim Paića) rezultat bi, vjerujemo, bio puno povoljniji.

Rezultat nikako nije bio povoljan za Šibenčane nakon dvije minute igre u zadnjoj četvrtini, kada je domaćin poveo 65:56. Ali Nakić tricom i Paić bacanjem drže goste u igri (65:60). Na njihovu žalost novom tricom ponovno se javio Kovačević, da bi istom mjerom vratio Vuko (68:63). Da praktički ne može promašiti Kovačević je pokazao kada je pogodio još jednu tricu, s preko osam metara, preko ruke, za 71:63. Četiri minute prije kraja Split je prvi put došao do dvoznamenkaste prednosti (73:63). Gosti se više nisu uspjeli vratiti i Split je upisao treću pobjedu, dok su Šibenčani nakon četiri kola na omjeru 1-3.

Junaković (22p, 7a ) je i četvrtu utakmicu zaredom bio najefikaniji igrač Šibenika, a dvoznamenkasti su još bili Bašić (16p) i Nakić (11p, 8s). Kod Splita Kovačević se zaustavio na 29 poena, a pratio ga je Marčinković sa 17 ubačenih poena.

U sljedećem kolu narančaste čeka novi dalmatinski derbi. Na Baldekinu će ugostiti Alkar.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: