Ishod utakmice protiv Alkara mogao bi dati ‘ton’ nastavku sezone narančastih

  • 1. studenoga 2018.
  • Vijesti
  • 359 Views

Iako je tek počela, nećemo pogriješiti ako kažemo da košarkaši Šibenika u petak igraju jednu od važnijih utakmica u novoj sezoni, koja bi mogla dati ‘ton’ nastavku Premijer lige. Naime, četvrti uzastopni poraz nadvio bi sive oblake nad Baldekin, tim više što je suparnik Alkar, kojeg također svrstavaju u krug klubova predodređenih za borbu za ostanak. Sinjani treuntno imaju pobjedu više (2-2) i ne bi bilo dobro da odu na ‘dva punta razlike’. Dakle, po svemu sudeći čeka nas zanimljiv ogled, pravi dalmatinski derbi.

– Očekujem dobru utakmicu. Iako smo na kraju izgubili prethodne tri utakmice odigrali smo na dobrom nivou. Alkar je ekipa koju treba respektirati, imaju par iskusnih igrača poput Kanaeta, Markulina i Modrić, tako da ćemo svoju šansu trebati tražiti kroz agresivnu obranu i brzu tranziciju – kazao je mladi Ivan Gulin.

Atmosfera na tribini bi, kao i uvijek kada igraju Šibenik i Alkar, trebala biti bučna, vatrena.

– Istina, to je dalmatinski derbi, sigurno će biti puna dvorana, a podrška Funcuta i ovog puta će nam puno značiti – istaknuo je mladi hrvatski reprezentativac, kojem je ovo prva prava sezona u A momčadi.

– Momci su me odlično prihvatili, bez obzira što sam najmlađi. Još se nekako privikavam na taj prijelaz iz juniorske u seniorsku košarku, a tu mi jako pomažu treneri i suigrači i vjerujem da će to ići sve bolje i bolje – kazao je Gulin.

Da je utakmica protiv Alkara od iznimnog značaja podvukao je Petar Maleš, pomoćni trener narančastih.

– Nakon tri uzastopna poraza nije svejedno. To je utakmica koju, ne bih rekao da moramo dobiti, ali koja nas može vratiti na željeni kolosjek. Ključ je koncentracija, koj je vjerojatno zbog umora, uslijedila u posljednjim četvrtinama protiv Cibone, Osijeka i Splita. Recept je, dakle, zadržati koncentraciju svih 40 minuta, a to je stvar treninga. Povratkom punom treningu Junakovića i Poščića koji su imali problema sa zdravljem, odnosno ozljedom, digli smo se u tom energetskom dijelu – kazao je Maleš, koji se slože da bi rješenje bio širi roster.

– Istina, igračima koji su nositelji bilo bi lakše da se malo odmore kroz utakmicu, da imamo još jednog ili dvojicu igrača u rotaciji. Ali to trenutno nemamo, pokušat ćemo rješenja tražiti unutar ekipe koju imamo, dati šansu nekim mlađim igračima, da mao odmore nostitelje igre – istaknuo je Maleš.

Jedna od ključnih bitaka trebala bi se voditi u reketu, gdje Šibenčani ‘šepaju’, a Sinjani su dosta opasni.

– Istina, imamo problema s kontrolom skoka u napadu, a to je isto stvar volje, koncentracije, ne smiješ dozvoliti svom igraču da skače. Znali smo da na Gripama treba obratiti pozornost na Gabrića, Marčinkovića, pokušati ih zatvoriti, ali jednostavno su fizički jači, moćniji. Moramo znači zatvoriti taj napadčki skok, jer i kod Alkara dosta igrača ide na skok u napadu, i Kanaet i Vučić i Marić i Šipić ako bude igrao. Moramo minimalizirati te lagane poene – zaključio je Petar Maleš.

Podsjećamo, sutrašnji dvoboj Šibenika i Alkara počinje u 18 sati i, kako smo kazali, očekuje se puna dvorana. Bilo bi poželjno što prije nabaviti ulaznicu s obzirom da u klubu ističu kako pretprodaja istih odlično ide. Karte se već nekoliko dana prodaju u caffe barovima Baldekin i MA-LU, pa požurite.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: