Miro Jurić: Imamo domaći parket, našu publiku, punu dvoranu i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu

  • 18. studenoga 2018.
  • Vijesti
  • 355 Views

Dug je vikend bez košarke, bez utakmice narančastih. Ali, televizija je ta koja diktira tempo, nameće termine, pa ćemo se morati strpjeti do ponedjeljka, do 20.30 sati, kada će narančasti na Baldekinu ugostiti Cedevitu. Zagrepčani stižu kao prvi na ljestvici, sa šest pobjeda iz šest utakmica. Domaćin je s druge strane na dvije pobjede. A uz malo sreće, ali i bolju koncentraciju, omjer Šibenčana mogao je biti puno bolji.

– Imali smo tu nesretnu Cibonu za jednu loptu, pa Hermes, pa utakmicu koju smo praktički poklonili Osijeku. Sitnice su nas dijelili od prvog, drugog mjesta, a sada smo dolje, u borbi za ostanak. Vjerujem da će nam se to negdje vratiti – veli trener Šibenika Miro Jurić, kojem također nije ‘legao’ termin utakmice s Vitaminima.

– Najgore je kad čekate osam, devet dana do utakmice. Ali, trenirali smo naporno, trenirat ćemo i sutra. Što se tiče ekipe, sve je ok, jedino Junaković ima probleme s tetivom, pa ćemo vidjeti. Nadam se da će biti sve u redu. Malo ga doziramo. S obzirom na sve ne bi bilo dobro da budemo još i bez njega. Ali, skrpali bismo se. Imamo Šarića, malog Klepu, Gulina. Ali, kažem, nadam se da će Martin stisnuti zube – ističe Jurić.

Sutrašnji dvoboj jedan od onih u kojima se ne može puno izgubiti, ali se može puno dobiti. Pritisak, dakle, ne bi trebao biti velik. Ili?

– Na Baldekinu je svaka utakmica pritisak. Došla Cedevita ili neka slabija ekipa. Pogotovo nakon poraza od Hermesa, kojeg nismo zaslužili, gdje smo imali sve u svojim rukama. Kao što sam rekao na početku sezone, sa svakim možemo igrati, sa svakim se možemo potući, to smo i pokazali do sada. Cedevita dolazi rasterećena, bez poraza. Gledali smo ih, pratili, znamo kako igraju. Iskusni su, bez bez obzira što je momčad mlada. Imaju igrače koji su prošli ABA ligu, i Bošnjak i Ćorić i Perković i Bajo. Ali, i nas će se nešto pitati, imamo domaći parket, našu publiku, punu dvoranu i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu – zaključio je trener narančastih.
Utakmica sa Cedevitom na rasporedu je u ponedjeljak od 20:30 h.

Izvor: Šibenski portal

Share: