Jurić: ‘Svih ovih godina od kada sam u klubu podrška navijača je vrhunska, u dobru i u zlu. Hvala im na tome’

  • 15. prosinca 2018.
  • Vijesti
  • 260 Views

Subotnji dvoboj Šibenika i Bosca na Baldekinu (19h) okarakteriziran je kao derbi začelja. Tako kaže ljestvica, s tim se slaže i Miro Jurić.

– Tako ispada. Zapravo ‘derbi donjeg dijela’, da malo ublažimo – u polušali će trener narančastih, koji se, čini se, malo ohladio nakon utakmice protiv Zaboka, kada je izjavom ‘klub ide dalje, sa mnom ili bez mene’ uzburkao duhove, izazvao dosta upitnika.

– Nije to bila ponuđena ostavka kao što je prezentirano kroz medije. Zaredali se nekakvi porazi, jesu li oni plod loše igre ili nismo imali sreće, neka drugi procjenjuju. Svi znamo koje probleme imamo, da smo kratki u toj rotaciji, ali nema više potrebe razbijati glavu time. Imamo što imamo. Bila je to jedna normalna reakcija u takvim okolnostima, možda vruće glave – priča Jurić uoči dvoboja s Boscom, koji je na jednoj pobjedi u devet utakmica.

– Interesantna su momčad. I oni su imali par utakmica na jednu, dvije lopte. Imaju dosta korektan roster, s dominantnim centrom Primorcem koji je u prošlom kolu Škrljevu zabio 38 poena, u vanjskoj liniji tu su iskusni Babić i Korač, plus Čavlović, pa mali Palokaj i Tešija koji je prošao dosta toga u karijeri. Dakle, iskusna, dobra momčad – opisao je u par crta subotnjeg suparnika.

Jurić se nada kako će njegova momčad bolje reagirati nego kontra Zaboka i Osijeka, koji su odnijeli bodove s Baldekina, da će u glavama biti ‘čisti’.

– Je li riječ o strahu, neiskustvu, pa u utakmicama u koje ulazimo kao favoriti ili ravnopravno ruke mojih igrača postanu teže, ne znam. Nema straha, nema pritiska, treba samo dati svoj maksimum, prenijeti stvari s treninga na utakmicu. Imamo publiku iza sebe, ljudi nas gurajui hvala im na tome. Svih godina od kada sam u klubu podrška je vrhunska, i kada je dobro i kada je loše. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Našim mladim igračima izuzetno je bitna ta podrška – zaključio je Miro Jurić, kojem je za dvoboj s Boscom upitan tek Poščić.

Izvor: Šibenski portal

Share: