Miro Jurić: “Vjerujem da ćemo dati sve od sebe”

  • 25. siječnja 2019.
  • Vijesti
  • 326 Views

Na Baldekin u subotu stiže lider Premijer lige i ABA ligaš Cibona. S druge strane stajat će šibenska mladost pojačana s par ‘stranaca’, koja će, ne sumnjamo, dati sve od sebe da iznenadi velikog favorita. s obzirom na epidemiju gripe, prvo pitanje koje smo uputili treneru narančastih Miru Juriću bilo je – ima li bolesnih?

– Ima, odnosno, bilo je. Tek smo u četvrtak odradili trening pet na pet. Probleme su imali Gulin, Šarić, Vlaić, Grozdanić, Korać i nadam se da smo ispucali bonus što se tiče ozljeda i bolesti. Što se tiče utakmice, upitan je Paić, a hoće li zaigrati odlučit ćemo nakon večerašnjeg treninga. Ako neće bit dovoljno spreman bolje je sačuvati ga za Osijek – izvijestio nas je Jurić.

Cibona je, dodao je, bolja nego u prvom dijelu.

– Pilepić i Rogić donijeli su joj dodatnu kvalitetu, odlično su uigrani, dobro vođeni s klupe, ali mi smo u prvom dijelu pokazali da se možemo nositi s kvalitetnijim ekipama. Ovakve utakmice, protiv Cedevite i Cibone najslađe su za igrati, jer te svi unaprijed otpišu, pa se u igračima pojavi dodatni motiv, proradi dišpet. Vjerujemo da će momci dati sve od sebe, da će uz podršku Funcuta ostavit srce na parketu – ističe Jurić, koji je vrlo dobar prijatelj s učiteljem ‘Vukova’ Ivanom Velićem.

– Generacija smo, igrali smo skupa u Širokom i Livnu, čak smo bili i cimeri. Znam ga pitati i za savjet, dobri smo si, ali u subotu ćemo za vrijeme utakmice biti neprijatelji – kaže trener Šibenčana.

Ivan Mileković odigrao je značajnu rolu u gostujućoj pobjedi nad Goricom prošle subote. Raspoloženi Mile trebat će narančastima i sutra.

– Puno nam znači ta pobjeda nad Goricom, prije svega na psihološkom planu. Momci su pokazali da nisu zaboravili igrati košarku, da je u njima veliki potencijal. Uz želju, htijenje i energiju vjerujem da se možemo suprotstaviti Ciboni – veli Mileković.

On je, podsjećamo, na ljeto s Baldekina prešao u redove Hermes Analitice, ali se nakon šest mjeseci vratio u narančasto jato.

– Kao da nisam nikad otišao, brzo sam ‘kliknuo’ s ostatkom ekipe, drago mi je da sam se vratio, da nastavimo tamo gdje smo stali – poručio je Mileković.

Podsjećamo, subotnji dvoboj Šibenika i Cibone na Baldekinu počinje u 19 sati.

Izvor: Šibenski portal

Share: