Šibenik pružio solidan otpor Ciboni, Bundović završio na ogradi ispred Funcuta

  • 26. siječnja 2019.
  • Vijesti
  • 282 Views

Košarkaši Šibenika nisu uspjeli iznenaditi Cibonu. Lider Premijer lige i ABA ligaš slavio je na Baldekinu sa 86:72 i upisao 10 pobjedu, dok su narančasti nakon 13 kola na omjeru 5-8. Svoju šestu pobjedu momčad Mira Jurića tako će morati potražiti u sljedećem kolu, na gostovanju kod Osijeka.

Početne minute utakmice prošle su u izmjenjivanju dviju momčadi u vodstvu, da bi se gosti nakon polovice igre u prvoj četvrtini ipak malo osjetnije odvojili (11:18). Do kraja dionice razlika je skoro prepolovljena pa se u drugih deset minuta ušlo rezultatom 17:21.

U nastavku su Cibosi dominirali, i malo po malo dizali prednost. Najveća je bila +15 (21:36), da bi to narančasti do poluvremena spustili na 32:41. Čak 14 poena u prvom poluvremenu Zagepčani su zabili nakon grešaka Šibenčana, a ostvarili su i očekivanu dominaciju u skoku (15:24). Iz svega sa da zaključiti da nakon prvih 20 minuta rezultat i nije bio tako loš za domaćina.

Nakon tri minute igre u nastavku Jurićeva momčad još je malo smanjila minus (36:43), ali slijedi odgovor Cibone koja ponovno odlazi na dvoznamenkastu prednost (38:50). Vukovi su održavali tu razliku, a domaćina je u igri držao Slavica. Kada su gosti poveli 59:45, tricu je stavio Bašić, a onda je zabio i Mileković.

Stigao je tada dodatni poticaj s tribina od Funcuta, koji su od početka držali snažan ritam. Novi koš stigao je od Slavice za 52:59, ali Cibona pogađa dvije uzastopne trice i opet bježi (52:65). Tim se rezultatom ušlo u zadnju četvrtinu, na čijem su se otvaranju Zagrepčani ponovno odvojili na +15 (53:68).

Pet minuta prije kraja i dalje je bila ista razlika, ali nisu se dali Šibenčani. Pa su tako, nakon dva monstruozna zakucavanja Slavice, tri i pol minute prije kraja, smanjili na 65:73, a onda je Nakić solo prodorom dodatno zakuhao stvari (67:73). Uslijedio je, međutim, hladan tuš, trice Rozića i Pilepića, za konačan udarac Cibone.

Slavica je na koncu opet bio najefikasniji u šibenskim redovima sa 26 postignutih koševa, čemu je dodao i sedam skokova, a dvoznamenkast broj poena još su zabili Nakić (15) i Vuko (11). Kod pobjednika Pilepić je zabio 13, Bilinovac 12, a bivši narančasti Bundović deset poena. Bunda se nakon utakmice popeo na ogradu ispred tribine na kojoj su Funcuti i poveo navijanje ‘Ti jedini, ti najbolji, Šibeniče’.

Izvor: Šibenski portal

Share: