Košarka se vratila na Baldekin, narančasti srušili Split!

  • 2. ožujka 2019.
  • Vijesti
  • 261 Views

Košarka se vratila na Baldekin, i to na koji način! GKK Šibenik u dalmatinskom je derbiju pred 800 ljudi, svladao Split sa 83:76, i razveselio svoje vjerne navijače. Kao i uvijek kada igraju ova dva kluba, bilo je zanimljivo i neizvjesno, da bi na kraju lanjski trener narančastih Vladimir Anzulović morao stisnuti ruku svom prijatelju Miru Juriću, a pobjeda Šibenika tim je vrijednija jer je izvojevana bez Nika Slavice.

Ulazak Šibenčana u utakmicu bio je kao iz bajke kada je riječ o napadačkom dijelu. Sve što su do četiri minute prije kraja opalili na koš ušlo je. Posebno ubojiti bili su u tricama, gađali su ih 5/5 – Nakić i Mileković po dvije, Vuko jednu. Semafor je u tim trenucima pokazivao 21:9.

Uslijedila je 10:1 serija gostiju za 22:19, da bi se na poluvrijeme otišlio 28:23 vodstvom Jurićeve momčadi. Važan detalj dogodio se na početku druge četvrtine, u 12. minuti. U igru je ušao 15-godišnjih Tomislav Ivišić, i tako upisao prve minute za seniorsku momčad narančastih.

U međuvremenu su se Splićani potpuno vratili i izjednačili (33:33), a onda četiri minute prije poluvremena i prvi put poveli (37:39). Ali imaju narančasti Milekovića. Ponajprije zahvaljujući njemu ponovno su se malo odvojili (44:39), da bi se na veliki odmor otišlo rezultattom 46:44.

Mileković je bio u glavnoj ulozi na početku drugog dijela. Gosti su se opet primakli na poen minusa, da bi Mile stavio dvije trice za +7 domaćina (57:50). Međutim, odgovor Splita je ekspresan i ubojit. Rade 10:0 seriju u prelaze vodstvo (57:60), da bi sve tricom prekinuo Nakić za 60:60.

Na ulasku u zadnjih deset minuta semafor je pokazivao 62:65, a ubrzo su gosti otišli i na +5 (62:67). Red je na odgovor domaćina pa šest i pol minuta prije kraja opet smo na nuli (69:69). ‘Spusti se Tonko’ uzvikuno je službeni spiker kada je Vuko četiri minute prije kraja zakucao za 74:71 vodstvo Šibenika i ‘eksploziju’ na tribini, a nova ‘detonacija’ uslijedila je kada je u kontri Šarić povisio na 76:71.

Vuko je tada, na žalost, morao iz igre zbog pet osobnih. Nisu se, međutim, dali smesti narančasti. dapače, 1:45 do kraja mladi Gulin realizirao je dva bacanja za 81:73, da bi u presotalom vremenu domaćin sačuvao pobjedu i upisao šest pobjedu u prvenstvu.

Sa 25 postignutih koševa Milkeović je bio najefikasniji kod Šibenčana, Nakić je dodao 13, Vuko 12. Kod Splita je prednjačio Marčinković sa 18 postignutih koševa. U sljedećem kolu narančasti gostuju kod Alkara.

Izvor: Šibenski portal

Share: