Šibenska serija pukla u Zaboku

  • 6. travnja 2019.
  • Vijesti
  • 291 Views

Pobjednički niz Šibenika zaustavio se na tri utakmice. Pukao je u Zaboku, gdje je istoimeni domaćin slavio sa 79:65 .Time su Krešimir Radovčić i ekipa došli na omjer 10-10, dok su narančasti ostali na devet pobjeda. S obzirom da je Zabok slavio i na Baldekinu, imat će prednost u slučaju istog omjera sa Šibenčanima na kraju regularnog dijela.

Zanimljivo, u prvoj četvrtini samo su se dva igrača šibenske momčadi upisali u strijelce. Slavica je zabio osam, a Paić sedam. S druge strane domaćin je u prvih deset minuta postigao ukupno 19 poena. Niku i Paji ubrzo su se u nastavku priključili i Mileković i Vuko, pa su narančasti smanjili na 21:20. Uslijedilo je razdoblje bolje igre Zaboka, koji manje od dvije minute prije poluvremena odlazi na +9 (37:28), ali do pauze Jurićeva momčad spušta zaostatak na prihvatljivihijih -3 (39:36). Na početku treće četvrtine domaćin je 5:0 serijom opet otišao na +8. Ali Šibenčani se ne daju, i vraćaju utakmicu u egal (47:47), a onda, pet minuta prije kraja dionice, prelaze u vodstvo (49:51). To su u završnici još malo digli i u odlučujućih deset minuta ušli sa +6 (55:61). Ali, baš kao i u trećoj, i početak četvrte četvrtine pripao je domaćinu, koji 7:0 serijom vraća vodstvo (62:61). A onda je Zabok prelomio utakmicu. Četiri minute prije kraja otišao je na velikih +14 (75:61) i priča je bila gotova. Tu zadnju dionicu domaćin je dobio sa 24:4. Slavica je sa 17 postignutih koševa bio najefikasniji kod poraženih, Paić je zabio poen manje, i bila su to jedina dva dvoznamenkasta igrača u šibenskom sastavu. Kod pobjednika je prednjačio dojučerašnji stanovnik Baldekina Radovčić sa 16 poena, a pratio ga je Tomas sa 15.

Dakle, momčadi Mira Jurića i dalje visi play off, a izglede bi povećala pobjedi li u sljedećem kolu u gostima otpisano Bosco.

Izvor: Šibenski portal

Share: