Zadar u dramatičnoj završnici odnio pobjedu s uzavrelog Baldekina, narančasti izborili toliko željeni play -off

  • 20. travnja 2019.
  • Vijesti
  • 282 Views

Dalmatinski derbi između Šibenika i Zadra na Baldekinu pripao je gostima. Plavi su u dramatičnoj završnici slavili sa 73:70 i uzeli jedinicu na ljestvici, dok su narančasti ovim porazom završili kao osmi, s omjerom 10-12, što znači da nas u četvrtfinalu doigravanja čeka repriza i minimalno nova dva okršaja susjeda. Prvi dvoboj po svemu sudeći igra se već u četvrtak na Višnjiku.

Narančaste je u prvoj četvrtini, koju su gosti dobili sa 14:12, u igri držao Šarić koji je ubacio osam poena. U tih prvih deset minuta domaćin je trice šutirao 0/5, a ništa bolji nisu bili ni Zadrani (1/8).

Nakon što su na startu druge promašli još dva pokušaja za tri, Šibenčanima se otvorilo. Nakić je prekinuo post, nadovetao se Mileković, pa je red opet bio na Tonija, na kojem je u sljedećem napadu napravljen namjeran faul.

Narančasti biser pogodio je oba bacanja, pa je Mileković stavio novu tricu, a dalekometnu paljbu zaključio je Bašić sa 31:18 vodstvo Šibenika pet minuta prije poluvremena.

Tribine su se u tim trenucima užarile, Zadrani su bili u knock downu. Ali, uspjeli su do kraja četvrtine doći malo sebi, pa su tricom Vukovića s centra, sa zvukom sirene, smanjili na 35:29 nakon prvih dvadeset minuta.

Nakon šest minuta igre u nastavku, Zadar je poveo (40:43). Ali navijačka podrška Jurićevim momcima s tribina nije jenjavala (Tornado se nije pojavio). Gosti su u međuvremenu otišli na +5 (40:45), ali Bašić pogađa novu tricu, pa je rezultat i dalje tijesan, a takav je bio i na ulasku u posljednjih deset minuta (45:49).

gkk zadar 22ggh-mala

Tricom Koraća i dvicom Bašića otvorena je zadnja četvrtina, pa Šibenik prelazi u vodstvo (50:49). Momčadi su se nastavile izmjenjivati u vodstvu, pa su gosti manje od pet minuta prije kraja imali +4 (60:64), ali je uslijedila 6:0 serija domačina za novi preokret (66:64). I novu ‘eksploziju decibela’ na tribini.

Red je bio na Zadar. Vuković i Brzoja pogađaju dvije trice za novo vodstvo plavih (66:70), tri minute prije kraja. Na poziv Funcuta ‘Šibenčani na noge’, cijela dvorana tada se digla na noge i kraj utakmice ispratila u stojećem stavu, kao u neka stara vremena.

gkka zadar 1-mala

Nakon što je Paić zabio, u posljednjih 60 sekundi ušlo se rezultatom 70:70. Narančasti tada kradu loptu, ali Šarić promašuje. Da nevolja bude veća, 20 sekundi prije kraja Paić radi nesportski faul. Božić je pogodio jedno od dva bacanja, ali je Zadar imao i loptu sa strane. Uslijedio je novi faul, na Mariću, koji pogađa oba bacanja za 70:73. Četiri sekunde prije kraja gosti rade faul, Korać promašuje oba bacanja i pobjeda je otišla u Zadar.

Izjave nakon utakmice:


Paić je sa 16 poena bio najefikasniji u domaćim redovima, Mileković je dodao 11, Bašić, Nakić i Šarić po deset. Kod pobjednika prvo ime bio je Brzoja sa 17 postignutih koševa.

Autor: Patrik Patafta
Foto: GKK Šibenik (Marko Slamić)

 

[button link=”https://www.youtube.com/embed/XRfOsafpNSs” type=”small” color=”orange” newwindow=”yes”] Pogledajte snimku utakmice[/button]

Share: