Vlade Đurović nakon 35 godina ponovno na Baldekinu: ‘Osjećaj je fenomenalan!’

Vlade Đurović trener šampionske Šibenke nakon 35 godina došao je u Šibenik i na Baldekin za kojeg ga vežu najljepše uspomene. U poluvremenu prijateljske utakmice između Šibenke i Ribola Kaštele uspjeli smo ga uhvatiti na par minuta jer su ga svi htjeli nešto pitati. Pa tako i mi….

Povratak u Šibenik nakon 35 godina.
– Osjećam se fenomenalno. Na svakom koraku ljudi mi prilaze, čestitaju, tapšu čak i zahvaljuju za ono što je bilo. Nisam to očekivao, a moja je greška što nisam dolazio češće jer sam ovdje proveo svoje najbolje trenerske dane. Nadam se da ću dolaziti češće jer tek sad vidim koliko imam prijatelja ovdje.

Dražen.
– Dražen je bio veliki talent. Tu nema rasprave. Svi su nas mrzili svi su bili protiv nas, a on je svoju ekipu vodio maestralno.

Osamdesetih je bio trener Zadra i Šibenke. No Vlade ističe kako je za Šibenik emotivnije vezan.
– Ja sam u Šibeniku živio dvije godine i bio sa narodom. Živio sam vrlo intenzivno. Ovdje za razliku od Zadra nisam mogao ne izaći ujutro, popodne ili navečer recimo do ‘Uzorite’. U Zadru me publika nije u početku prihvatila i tamo nisam izlazio, to je ta razlika.

vlade djurovic

O Šibeniku i Baldekinu
– Puno toga se promijenilo. Prije svega mislim da je tada bilo puno više novaca, radile su tvornice, živjelo se ljepše i intenzivnije, a cijeli grad je živio za ovaj klub. Sjećam se ovih tribina, iza koša, a protivnički igrači su se najviše plašili toga. Rekli bi ‘ono nije normalno, što su nam radili’, a ja sam u dvije godine samo jednu utakmicu izgubio.

O navijačima
– Tada nije bilo Funcuta, ali naravno bilo je navijača koji su voljeli i vole ovaj klub. Na utakmice bi došli sa šibenskim kapama, to je bilo ludilo u dvorani kada bi se zaorilo Ši Ši Šibenka. Fenomenalna atmosfera. Oni su nama bili šesti igrač i teško možeš izgubiti utakmicu. Čak i kad smo igrali slabo, kada nam nije išlo oni su bili ti koji su nas dizali, a onda si morao pobjediti i tako je i bilo.

Autor: Šibenka

Share: