Vladimir Dašić: ‘Sretan sam što ću se pridružiti ekipi Šibenke’

  • 21. rujna 2019.
  • Vijesti
  • 347 Views

Kao bomba odjeknula je vijest kako se iskusni Vladimir Dašić pridružio ‘narančastima’ sa Baldekina. Evo što je kazao u prvom razgovoru za službenu stranicu Šibenke.

Za one koji te ne znaju, a takvih je malo, reci nam nešto o sebi.
Oni koji me znaju reći će sve najbolje o meni kao osobi i igraču, a oni koji me još ne znaju isto će reći onaj trenutak kada me upoznaju. Šalu na stranu, puno mi odgovara ovo vaše podneblje i puno smo slični po temperamentu, tako da sam se prošle godine u Zadru zaista osjećao dobrodošao kao kod kuće i ako je suditi po prvom kontaktu sa Šibenikom, siguran sam da će ista situacija biti i ove godine.

Očito je da ti se Dalmacija sviđa, lani si bio u Zadru, sad si u Šibeniku. Međutim, ovdje se sve dogodilo nekako iznenada, u posljednim minutama prijelaznog roka.
Što znaš o treneru i ekipi Šibenke?
– O treneru i ekipi Šibenke znam dovoljno da budem sretan što ću se pridružiti toj ekipi i nadam se da ćemo međusobno izvući najbolje jedno iz drugih i pokazati kako se igra respektabilna košarka.

vladimir dasic

Znaš li nešto o vatrenim navijačima Šibenke, o Funcutima?
– Navijače Šibenke imao sam priliku doživjeti i radujem se što ćemo im ove godine dati još više prilike da budu glasni i budu podrška svom klubu. To su momci koji ginu za svoj klub jednako kao i mi igrači na terenu i ne sumnjam da će ljubav biti uzajamna.

Što očekuješ u sljedećoj sezoni HT Premijer lige?
– Bio bi zadovoljan kada bismo se igrom i stavom nametnuli kao ekipa koja će biti pri vrhu i kada bi napravili dobru bazu za ostatak prvenstva.

Iskusan si igrač koji je igrao za velike klubove, za reprezentaciju, kakav je tvoj odnos prema mlađim igračima, voliš li pomoći savjetom. Naime, Šibenka u prvoj ekipi ima čak 8 reprezentativaca ( 1 seniorski i 7 reprezentativaca u mlađim kategorijama).
– Igrači s godinama puno sazrijevaju i uvijek sam više nego spreman pomoći bilo kome tko od mene traži savjet. Smatram da sa svojim iskustvom mladom igraču uvijek mogu dati neku novu perspektivu i uvid u košarkaške čarolije, a i one koje se ne tiču košarke.

Autor: Šibenka

Share: