Šibenka pobjedom krenula u novu sezonu, Hermes Analitica pala na punom Baldekinu

  • 28. rujna 2019.
  • Vijesti
  • 620 Views

‘Ši, Ši, Šibenka’ odjekivalo je Baldekinom na otvaranju nove sezone Premijer lige koju su narančasti otvorili 75:62 pobjedom nad Hermes Analiticom. Za nju su se, iako rezultat to ne sugerira, morali dobro namučiti. Otpor borbenih gostiju u potpunosti su slomili tek u zadnjoj četvrtini.

sibenka 2-mala

‘Grbav’ je bio ulazak Šibenke u utakmicu, što su gosti iskoristili i poveli 7:0, a onda i 10:2. Ulaskom Nakića i Dašića igra Jurićeve momčadi stabilizirala se, stvari se krenule na bolje. Uslijedila je serija domaćina pa je minutu i pol prije kraja poveo 18:16, da bi se u drugu četvrtinu ušlo rezultatom 20:16.

vuko - foto balaban-mala

Najvećih, +7 (29:22) u prvom dijelu, Šibenka je imala nakon trice Bašića i zakucavanja Nakića, ali je završnica poluvremena pripala Zagrepčanima, pa se na veliki odmor, nakon što je Dašić ostao bez snage, otišlo s minimalnim vodstvom narančastih (31:30).

Početak drugog poluvremana nije bio nimalo nalik otvaranju utakmice. Šibenčani su se razigrali i nakon pet minuta igre u trećoj četvrtini otišli na +12 (45:33). Nisu se međutim predavali Analitičari. Dvije minute prije kraja četvrtine spustili su zaostatak na pet poena (47:42), a onda i na četiri (51:47), da bi se u zadnjih deset minuta ušlo rezultatom 53:47.

Ta posljednja dionica otvorena je tricom Bašića za 56:47, a ubrzo, novim košem ‘Snajpera’, domaćin ponovno odlazi na dvoznamenkastu prednost (60:48). Nešto kasnije domaćin je poveo 68:52 i bilo je tada jasno da će prvenstvo otvoriti pobjedom, do koje su predvodili Nakić sa 21, Vladović sa 14, te Vuko i Dašić sa po 12 postignutih koševa. Valja kazati kako je u završnici Jurić priliku dao mladom Tomislavu Ivišiću, ali i Antoniju Klarinu kojem su to bile prve minute za seniorsku momčad.

gkk-3-5

Dodajmo kako je subotnji dvoboj imao malu uvertiru. Naime, aktualni predsjednik i dopredsjednik Šibenke Ante Burić i Ante Nakić uručili su prigodne darove svojim prethodnicima Bašaru Egemenu i Vladimiru Kravaru, kao znak zahvale za doprinos bivše uprave u klubu s Baldekina. Lijepa gesta. Šibenska publika pljeskom je nagradila i američko pojačanje narančastih erica Cobba, koji nije uspio na vrijeme dobiti papire, pa je dvoboj gledao iz prvog reda tribina.

ericcobb-mala

Izvor: Šibenskiportal.hr
Foto: Milan Balaban i Šibenka

Share: