Šibenka upisala prvi poraz ove sezone

  • 11. listopada 2019.
  • Vijesti
  • 420 Views

U trećoj prvenstvenoj utakmici Šibenka je upisala prvi poraz. Gorica je i više nego zasluženo slavila na Baldekinu sa velikih 82:58, pa su tako narančasti pali na prvom težem ispitu. Što će reći da je pred Mirom Jurićem i njegovim stručnim stožerom još puno, puno posla.

Gorica je od samog početka pokazala koliko je ozbiljna ekipa. Obrana gostiju jako je dobro funkcionirala, tranzicija im je također bila efikasna, tek im je šut malo štekao. Uostalom, kao i onaj šibenski. Narančasti su u prvoj četvrtini trice gađali 2/9, gosti tek nešto bolje (2/7). Ipak, zahvaljujući većem broju skokova Jurićeva momčad imala je 17:14 nakon prvih deset minuta.

Nevolje po domaćinu počele su u drugoj četvrtini. Nakić je jedini, i to iz jedan na jedan akcija, zabijao na početku dionice, nakon čega je Šibenka povela sa 20:14. Međutim, nakon toga je Gorica dominirala, pa su ubrzo poveli, da bi pred kraj poluvremena imali lijepih +11 (28:39), a rezultat bi po narančaste bio još porazniji, ali im je glavu iznad vode držao mladi Gulin. Na koncu na pauzu se otišlo rezultatom 31:39.

Iz tog prvog dijela vrijedi izdvojiti kako je kod domaćina startao Amerikanac Cobb, koji je za šest minuta provedenih na parketu skupio četiri skoka, kao i povratak na parket Domagoja Šarića nakon dvomjesečne pauze zbog ozljede (što je bilo vidljivo).

U nastavku slična situacija. Šibenka se i dalje mučila u napadu, pa je momčad Josipa Sesara manje od tri minute prije kraja došla do najvećih +13 (39:52). U sljedećem napadu gosti su si dopustili i malo atrakcije i još malo povećali prednost (39:56). Raspala se igra domaćina u tim trenucima, Jurić je miksao, tražio raspoloženog igrača, ali nije išlo, pa se u zadnjih deset minuta ušlo rezultatom 42:58.

Rupa na narančastom brodu još se više povećala na početku posljednje četvrtine, kada je Gorica otišla na ogromnih +23 (44:67), a govor tijela domaćih igrača pokazivao je kako je bitka izgubljena.

Jedini koji je u Šibenkinim redovima zaslužio pozitivnu ocjenu bio je Gulin, koji je ujedno bio najefikasniji sa 13 postignutih koševa, a jedini dvoznamenkasti u domaćim redovima bio je još samo Mileković (12). U pobjedničkoj momčadi prednjačili su Majcunić sa 17, Vraneš sa 14 te Babić sa 13 postignutih koševa. Unatoč teškom porazu Funcuti su pljeskom i skandiranjem ispratili igrače Šibenke.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: