Vukičević objasnio situaciju s Primorcem, moguć povratak Nika Slavice

Puno se toga ovih dana događa na Baldekinu. Prvo je došlo do smjene na trenerskoj klupi, a par dana kasnije stiže vijest o promjenama i u igračkom kadru. Naime, u javnosti je ‘procurila’ vijest kako je Mladen Primorac ‘bivši’, spominjali su se razni razlozi zašto mu se uprava Šibenke odlučila zahvaliti, da bi u osvit utakmica se Zadrom stvari razjasnio direktor Filip Vukičević.

– Jutros smo se s Primorcem i njegovim agentom dogovorili sporazumni raskid ugovora, bez repova i ‘zle krvi’. Zahvalio bih se Mladenu na onom što je dao za momčad, na igrama, koje su, naravno, mogle biti bolje. Momak se jednostavno nije snašao kod nas i želimo mu svu sreću u nastavku karijere – kazao je Vukičević, te podvukao:

– One stvari koje su izašle vani, o njegovoj nedisciplini, ponašanju, neozbiljne su. Momak je odradio svaki trening maksimalno i pokazao se kao odlična osoboba. Međutim, u ovom momentu i za njega i za nas najbolje je bilo da se raziđemo.

IMG_20191109_125545_964

Klub, istaknuo je direktor, za sada ne misli dovoditi novog igrača. Iako, šuška se kako bi narančasti dres ponovno mogao navući Nik Slavica.

– Prijelazni rok traje do prosinca, tako da ćemo vidjeti hoćemo li dovesti nekoga. Što se tiče Slavice, što se mene tiče nema nikakvih prepreka, moramo obaviti razgovor s njim. Naš je domaći igrač, ali malo su se stvari promijenile od zadnjeg puta kad je bio s nama, mora se, dakle, uklopiti u sistem – kazao je Vukičević.

vukicevic dzelalija-mala

A hoće li biti još izlaznih transfera?

– Gledajte, za sada ne, ali svašta se može dogoditi, puno je igrača, može se dogoditi neki eksces, incident, ali u ovom trenutku, ponavljam, sve je u redu. Momci su stvarno svi na nivou, kao i do sada. Znate mene, ja prvi ne bih trpio nedisciplinu, neprofesionalno ponašanje koje remeti kemiju u momčadi. Pohvalio bih novog trenera, momci super rade, samo neka tako nastave i mislim da neće biti problema – zaključio je Vukičević.

Zbog spomenutih događanja utakmica sa Zadrom pomalo je pala u sjenu. Edi Dželalija s momčadi je odradio deset treninga i, kako kaže, da se njega pita, on bi volio da se susjedski derbi igra već večeras.

– Nestrpljenje je veliko, momci su spremni, napeti i mogu kazati da sam zadovoljan poslom koji smo odradili u ovih šest dana. Je li to dovoljno da se suprotstavimo dobroj ekipi Zadra, vidjet ćemo na parketu. Vidjeti ćemo kako će momci reagirati pod pritiskom. Igrači sa strane pokazuju visoku dozu profesionalonosti, a mladi domaći igrači su reprezentativci, tako da nema nikavih dilema što se tiče želje i volje. U svakom slučaju, moramo podići ljestvicu. Ekipa je, smatram, dobro reagirala na mene, fokusirani su, koncentrirani, nemamo ozljeda, tako da vjerujem da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu – kazao je Dželalija.

Svjestan je da njegovu momčad čeka težak posao u ponedjeljak.

– Igramo protiv ABA ligaša. Popunjeni su na svim pozicijama, prvenstveno su jaki na onim visokim, imaju četiri odlična visoka igrača i tu će biti najveći izazvov kako se obraniti. Osim toga dominiraju i kada je riječ o postotku šuta za tri poena. Na toj vanjskoj liniji prodorima višak stvara naš Šibenčanin Martin Junaković, ima još nekih elemenata, ali ne mogu sve iznositi. Pokušat ćemo biti bolji nego u prijašnjim utakmicama, želja je da navijačima i javnosti predstavimo jednu novu Šibenku, dakle bržu, agresivniju, s bržim protokom lopte, da se podigne nivo u obrani, uđe u kontakt, da se ‘zakrvi’, a onda sve to nadograditi taktičkim detaljima – kazao je trener narančastih, koji nije siguran je li to što Zadar u subotu igra protiv Partizana, prednost ili otežavajuća okolnost za njegovu momčad.

Foto: Milan Balaban

Foto: Milan Balaban

– Oni mogu biti u full ritmu zbog toga, a mi ispasti van njega jer nismo igrali deset dana. Koliko god dobro trenirali, trening je jedno, a utakmica nešto sasvim drugo. U svakom slučaju, napravili smo skauting, znamo što nas čeka, moramo ući u ‘fajt’, u klinč. Moram kazati još nešto, mi smo još uvijek na nekih 40 posto, što se tiče intenziteta, taktike, agresije, to sam rekao igračima. Znači, prostora za napredak imamo puno, još 60 posto. Za to treba vremena, za ovo što radim trenerima obično treba pet, šest mjeseci da bi nešto garantirali, ali ne bojim se. Imamo pametnu ekipu, s visokim IQ-om – zaključio je Edi Dželalija.

Podsjećamo, utakmica Šibenka – Zadar igra se u ponedjeljak na Baldekinu, s početkom u 20 sati.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Šibenka

Share: