Zadar slavio na uzavrelom Baldekinu, Šibenka prijetila do same završnice

Susjedski derbi između Šibenke i Zadra pripao je gostima. Pred krcatim Baldekinom plavi su u borbenoj utakmici slavili sa 81:74 i upisali šestu pobjedu, dok su narančasti sada na omjeru 4-3. Edi Dželalija tako je porazom debitirao na klupi Šibenčana, ali vidjeli smo neke dobre stvari, tako da valja biti optimističan.

Dvjema tricama Allena Zadar je poveo 6:3, ali žestok je bio odgovor Šibenke, koja je nakon pet minuta igre vodila 16:8. Trica je dobro služila domaćina, Cobb se istaknuo s nekoliko dobrih napadačkih i obambenih reakcija, vidjela se ogromna želja domaćina da se iskupi za ranije ‘grijehe’.

Foto: Milan Balaban

Foto: Milan Balaban

Gosti su se nakon toga približili na poen zaostatka (16:15), ali domaćin se novom tricom (Dašić) i košem T. Ivišića koji je netom ušao u igru ponovno odlijepio (24:17), da bi prva četvrtina završila rezultatom 24:21.

Na početku druge dionice Šibenka je ponovno otišla na +7 (28:21), ali na krilima Allena Zadar preokreće i nešto više od minute prije poluvremena imao +8 (33:41), da bi se na pauzu otišlo rezultatom 38:43.

Na početku nastavka domaćin je skroz uhvatio priključak (44:44), ali gosti rade mini-seriju za 46:51. Dželalija tada zove minutu odmora, nakon koje, tricom Šarića i kontrom Bašića, narančasti ponovno poravnavaju. Treneru Šibenke valja čestitati na hraborsti jer je u tim trenucima u igru uveo kadeta Pleadina, a u prvom dijelu svoje je minute dobio i Vlaić.

Foto: Milan Balaban

Foto: Milan Balaban

Pred kraj treće četvrtine, nakon nove trice Šarića, Šibenka je i dalje bila tu, puhala za vratom Zadru. Ali, tri izgubljene lopte rezultairale su time da su se gosti odvojili na deset razlike (59:69).

Predaja narančastih, međutim, nije dolazila u obzir. Koševima Vuke, Nakića i Šarića dolaze na samo dva poena zaostatka (67:69). Tri i pol minute prije kraja zaostatak je bio isti (70:72), imala je domaća momčad šut i za izjednačenje, ali nakon još jedne prodane lopte i trice Vukovića gosti odlaze na +5 (70:75).

Pokušali su u završnici domaćini vratiti se, ali ‘točku na i’ stavio je Šibenčanin Junaković koji je nešto manje od minute do kraja zabio za 72:79 i pobjeda je otišla u Zadar. Dašić je sa 16 koševa bio najefikasniji u šibenskim redovima, Šarić je zabio 15, Nakić 12, a Vuko 11 poena. Kod Zadrana prvo ime bio je Allen sa 17, pratio ga je Ivanov sa 15.

Foto: Milan Balaban

Foto: Milan Balaban

Autor: Patrik Patafta – Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: