Šibenka u Vukovaru traži povratak na pobjedničke staze: “Srcem i htijenjem do cilja”

Pet dana nakon klasika sa Zadrom, košarkaši Šibenke odigrat će još jednu posebnu utakmicu. Nije suparnik ‘ništa posebno’, ali jest mjesto odigravanja dvoboja. Naime, narančasti će Dubravu ugostiti u Vukovaru i na taj način odati počasti Gradu heroju. Susret se igra u subotu, 16. studenog, dva dana prije obilježavanja 28. obljetnice pada Vukovara, sve uz izravan prijenos na HRT 2 (17:15).

– Želimo se pokloniti Vukovaru i braniteljima, mi u Šibeniku jako dobro znamo što je rat. S jednim i srcem i htijenjem želimo opravdati razlog našeg dolaska tamo, posjetit ćemo i memorijalno groblje, položiti vijence, pokloniti se svim žrtvama – kazao je Edi Dželalija.

Zanimljivo, sportska dvorana u Vukovaru u kojoj će se odigrati utakmica nalazi se na Trgu Dražena Petrovića, što je još jedna poveznica između dva grada heroja. Koliko čujemo, put Slavonije će u subotu krenuti velik broj Šibenčana, tako da bi narančasti mogli igrati u pravoj domaćinskoj atmosferi. Što se tiče onog sportskog dijela, nakon dva vezana poraza od dvaju jakih protivnika, ABA ligaša (Cibona, Zadar), Šibenki nužno treba pobjeda. Gledajući ovako na papiru, suparnik je idealan za ostvarenje plana. Dubrava se, naime, nalazi na začelju ljestvice, s jednom pobjedom iz sedam utakmica. Međutim, Dželalija poziva na oprez.

– Mislim da plasman na ljestvici nije realan pokazatelj kvalitete momčadi Dubrave. Imali su težak raspored do sada. Po nekim statističkim pokazateljima bolji su od nas, dobro su vođeni, imaju nekoliko dobrih igrača, poput Hortmana, koji je jedan od najboljih Amerikanaca u ligi, zatim Šarca, tu je i naš Gulam i još nekoliki zanimljivih igrača na vanjskim pozicijama, tako da uopće ne očekujem lagan posao. Maksimalno ozbiljno smo ih shvatili, dobro smo se pripremili, u ovih preostalih 48 sati dodatno ćemo ih skautirati, tako da očekujem pozitivnu reakciju mojih igrača, da energetski budu na nivou kao protiv Zadra – istaknuo je trener narančastih, koji će u Vukovar morati bez Vladović. Iskusni playmaker zaradio je rupturu mišića i još nije poznato koliko će izbivati s parketa. Svi ostali trebali bi biti u sastavu, uključujući i Gulina, koji se oporavio i već trenira s momčadi. Tek je Dašić dobio poštedu od zadnjeg treninga jer je ‘malo šmrcao’, ali bi i on trebao biti u kadru.

Izvor: Šibenski portal / Patrik Patafta
Foto: Šibenka

Share: