Situacija u narančastoj svlačionici daleko je od idealne uoči derbija sa Splitom

Nakon puta u Vukovar, punog emocija, narančasti su se vratili u šibensku rutinu. Poslije pobjede nad Dubravom lakše se diše, ali daleko od toga da je situacija na Baldekinu idealna. Viroza i bolesti poharali su svlačionicu Šibenke, što nije baš dobra vijest uoči novog dalmatinskog derbija, onog protiv Splita.

– Još ne znamo koji će igrači biti u sastavu, ali vjerujem da će oni koji će istrčati dati sve od sebe – kaže Edi Dželalija.

O imenima nećemo, ne te trebaju Spličani sve znati). Ono što nije tajna jest da Vladovića neće biti zbog ozljede, ali se zato vraća Dašić.

Foto: Milan Balaban
Foto: Milan Balaban

– Ne mogu garantirati da ćemo protiv Splita odigrati na istom energetskom nivou kao protiv Zadra, jer izvan stroja je bilo puno igrača. Očekujem stoga puno težu utakmicu od te, među ostalim i zato što Split nije imao trauma što se tiče promjena u rosteru i u stožeru, imaju, dakle, jedan kontinuitet. Ali, da ne vodimo previše brige o Splitu, mi smo i dalje prije svega okrenuti sebi. Trenutno smo na nekih 50 posto što se tiče timske igre, taktike, kondicije. Najvažnije je dati sve od sebe i nadam se da ćemo uz jednu sjajnu podršku s tribina doći do dva boda i veseliti se nakon utakmice – istaknuo je trener Šibenke. Dodao je kako će u petak najveća prijetnja dolaziti s visokih pozicija.

– Tu imaju tri odlična, igrača Baju, Kedžu i Rikića. a krilima imaju Gabrića i Marčinkovića, a ne zaostaje ni vanjska linija sa Perkovićem, Kalajdžićem i dva Amerikanca – kaže Dželalija.

Kapetan Domagoj Bašić također ističe širinu kadra žutih.

– Split je ekipa koja sigurno spada u Top 3 naše lige. Neće biti ništa lakše nego protiv Zadra, tako da moramo odigrati bolju utakmicu od te ako želimo pobijediti na domaćem terenu. Ali vjerujem da smo spremni i da ćemo to ostvariti – kaže ‘Snajper’.

Momčad se, kaže, sve bolje privikava na zahtjeve novog trenera, ali pred njima je, ističe, još puno posla.

– Nismo još dosegli neki vrhunac, što je logično s obzirom da nismo imali ni vremena. Ali idemo u dobrom smjeru, to smo pokazali u ove dvije utakmice. Šteta što protiv Splita neće biti Vladovića, ali se vraća Dašić i on će nam sigurno puno pomoći. Cobb? To je momak koji je još uvijek u nekoj fazi prilagodbe, i ide mu sve bolje, što je pokazao protiv Dubrave. Na toj je utakmici na svojoj poziciji imao lakše protivnike, tako da će mu protiv Splita biti puno teže. Ali, mora pokazati da zaslužuje nositi ovaj dres, da je pojačanje za ekipu – poručio je kapetan.

Foto: Milan Balaban
Foto: Milan Balaban

I za kraj opet trener Dželalija.

– Hvala navijačima koji su nas došli bodriti u Vukovaru, pozivam ih da u još većem broju dođu u petak na Baldekin i pomognu nam da dođemo do željenog rezultata – kazao je trener narančastih.

Podsjećamo, dvoboj Šibenke i Splita igra se petak, s početkom u 18 sati.

Izvor: Šibenski portal
Piše: Patrik Patafta

Share: