Poraz u Sinju od razigranog Alkara

Nakon domaćih poraza od Zadra i Splita košarkaši Šibenke praznih ruku ostali su i u trećem dalmatinskom derbiju, ovog puta u gostima. Alkar ih je u Sinju svladao sa 87:73, što im je ukupno peti prvenstveni poraz, što će reći da su narančasti nakon deset kola na polovičnom učinku. Sinjanima je, pak, ovo bila četvrta pobjeda.

Foto: Milan Balaban
Foto: Milan Balaban

Alkar je agresivno ušao u utakmicu, rastrčano, čvsto u obrani, pa su Šibenčani u prvih osam minuta iz igre samo jednom poentirali (Šarić). Domaćin je toj početnoj fazi utakmice poveo 10:2, vodio i 16:8. U napadu su Dželalijinom sastavu najviše problema radili Marić te Ameriknaci Neal i Wembi. Ipak, u završnici je Cobb povezao nekoliko koševa (sedam poena u prvoj četvrtini), a onda je tricu s istekom prve dionice stavio Šarić za podnošljivih 17:15 nakon prvih deset minuta. Kažemo podnošljivih, jer smo izbrojali osam izgubljenih lopti Šibenke u tom periodu.

Početak druge četvrtine opet je pripao Sinjanima koji odlaze na +10 (29:19), tri i pol minute prije kraja poluvremena i dalje je bila ista razlika (35:25), ali opet su se gosti vratili u završnici i na pauzu otišli sa ‘samo’ četiri poena minusa (37:33).

Foto: Milan Balaban
Foto: Milan Balaban

Uslijedila je treća četvrtina u kojoj je Alkar dominirao, dobio je sa 24:14, za velikih 61:47 na ulasku u završnih deset minuta. Na početku zadnje četvrtine domaćin je je poveo za 64:47 i šibenski brod počeo je tonuti. Uspjela se Šibenka spustiti na osam poena minusa (68:60), ali slijedi nova serija Alkara za odlazak na 74:60 na ulasku u zadnjih pet minuta.

Povratka više nije bilo i Sinjani su upisali važnu pobjedu, dok Šibenčanima po svemu sudeći slijedi mini redizajn momčadi u zimskom prijelaznom roku. Što se tiče strijelaca, Nakić je zabio 19, Cobb 17, a Šarić 13 poena. Kod Alkara su predvodili Marić sa 21 i Neal sa 18 postignutih koševa. U sljedećem kolu na Baldekin stiže Osijek.

Foto: Milan Balaban
Foto: Milan Balaban

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: