Jakov Vladović: ‘Ovdje smo mi koji smo ostali, koji trebaju sutra dobiti utakmicu’

Mjesec i pol dana, još tamo od Škrljeva, košarkaši Šibenke čekaju pobjedu na Baldekinu. Taj nimalo ugodni niz, kojem treba pribrojiti i dva poraza u prethodne dvije utakmice, pokušat će prekinuti u subotu protiv Osijeka. Što neće biti nimalo lako. ‘Brokeri’ su u dobrom ritmu, imaju tri uzastopne pobjede i nalaze se ispred narančastih na ljestvici, sa šest pobjeda u deset utakmica. Dobra vijest je da se nakon oporavka od ozljede vraća Jakov Vladović. Naime, trener Edi Dželalija vapi za igračem koji će stati na loptu, povezati konce, donijeti iskustvo na toj osjetljivoj poziciji playmakera.

– Jučer sam odradio prvi pravi trening s ekipom i drago mi je što ću moći dati svoj doprinos na subotnjoj utakmici – veli Jakov, koji se slaže kako je mjesec i pol dana bez slavlja na Baldekinu predugo razdoblje.

Foto: Milan Balaban
Foto: Milan Balaban

– Doduše, imali smo težak raspored u tom razdoblju, igrali smo kući protiv Zadra i Splita, dviju momčadi koji su budžetom daleko ispred nas, a nisu nas zaobišle ni ozljede i bolesti – istaknuo je iskusni Zadranin.

Osim bolesti i ozljeda bilo je i sporazumnih raskida ugovora (Primorac, Dašić), tako da je ovo neka druga momčad u odnosu na početak sezone.

– Istina, drugačija je sad ekipa, ali ne bih ulazio u to. Oni su otišli, njih više nema, uostalom, kao i kad se igrač ozljedi, na njega ne možeš računati. Ovdje smo mi koji smo ostali, koji trebaju sutra dobiti utakmicu – poručio je Vladović.

Protiv Osječana će Jakov i društvo posebnu pažnju trebati obratiti na njihovu vanjsku liniju.

– Da, njihova najveća snaga je na vanjskim pozicijama, gdje imaju Bašića, Jordana i Ćorića. Mislim da njih trojica uzimaju 80 posto lopti Osijeka. Trebat će odigrati što bolju obranu na njima, što neće biti jednostavno, igraju dosta lepršavo, lagano, uzimaju dosta šuteva, pa i nerezonskih, očito imaju dozvolu za to, a i ide ih, na koncu. Neugodni su, bit će sve osim lagano – zaključila je narančasta ‘jedinica’.

U tradicije koje treba ‘razbiti’ je i ona da Edi Dželalija od kada je sjeo na klupu Šibenke još nije osjetio slast pobjede na Baldekinu.

– Možda je došlo vrijeme, ali kako je kazao Jakov, bit će teško. Igramo protiv ekipe koja ima tri pobjede u nizu. Motivacija i želja nisu upitni. Dobro smo radili, trenirali, kompletni smo, želimo pružiti dobru partiju, da se odužimo našim vjernim navijačima. Kako je kazao Jakov, Osijek igra rasterećeno, slobodno, imaju dobre rezultate. Ova tri igrača koje je naveo su među deset najboljih strijelaca u ligi. Dakle, mojim igračima bit će velik izazov sparirati tako jakom protivniku na tim pozicijama. Osim spomenutih igrača izdvojio bih još Kujundžića na ‘četvorci’, zatim Australca Darlina na poziciji ‘četiri’ i ‘pet’ te Lovru Buljevića na ‘petici’ – elaborirao je trener narančastih.

Subotnja utakmica Šibenka – Osijek počinje u 18 sati, a ulaznice se mogu kupiti na standardnim prodajnim mjestima, u caffe barovima Baldekin i MA-LU.

Izvor: Šibenski portal

Share: