Baldekin dva mjeseca čeka na pobjedu Šibenke – vrijeme je

Prije odlaska na kratku zimsku pauzu košarkaši Šibenke trebaju odigrati još jednu utakmicu, onu protiv Sonik Puntamike na Baldekinu. Pobjedu u svojoj dvorani narančasti čekaju već dva mjeseca i ne bi bilo dobro taj negativni niz produljiti u sljedeću godinu. I ovako već drži rekord.

– Nadam se da će toj crnoj seriji u subotu doći kraj, da ćemo dobiti i s pobjedom zaključiti godinu. Uvijek je ljepše pobijediti prije pauzu, pogotovo one Božićne – kaže Tonko Vuko. Podcjenjivanja suparnika, dodaje, ne smije biti.

– Riječ je o ekipi koja može dobiti i izgubiti od svakog, ne smijemo im dopustiti da se razmašu. Bit će u svakom slučaju zanimljivo – ističe Vuko, koji bi trebao voditi veliku bitku pod košem, tim više jer je za subotu upitan Ivan Vraneš. Naime, friško pojačanje Šibenčana, koji je odigrao jako dobru utakmicu u svom debiju i bio najbolji igrač Šibenke u prošlotjednoj pobjedi nad Hermes Analiticom, kojom je prekinut niz od tri poraza, napala je viroza i tek će se sutra znati hoće li biti u sastavu.

Foto: Milan Balaban
Foto: Milan Balaban

– Bez njega će, jasno, biti teže, jer smo s početnih pet, šest visokih igrača spali na dva, tri, a i zbog toga što se braća Ivišići vraćaju nakon jednotjedne pauze. Ali, ne treba žaliti, kukati, imamo dobru ekipu, bude li potrebno teret će preuzeti drugi igrači – kaže Dženan Rahimić, pomoćni trener Šibenke.

Narančasti su u prvom dijelu prvenstva lako dobili Puntamiku u Zadru (76:58), ali, ističe Rahimić, ne treba se zamarati tom utakmicom.

– I mi i oni smo od tada promijenili sastav. Slažem se s Vukom, neće biti lako, riječ je o iskusnoj momčadi koja ti može napraviti probleme ako joj dozvoliš da uđe u ritam. Po utakmici ispale između 30 i 35 trica i bilo bi dobro otežati im taj dalekometni šut – ističe pomoćni trener narančastih, koji je posebno apostrofirao jednog igrača.

– Petani će imati poseban motiv, igrač je koji tako funkcionira, meni osobno jako drag i trebat će na njega obratiti pozornost – zaključio je Rahimić.

Subotnja utakmica na Baldekinu počinje u 18 sati.

Izvor: Šibenski portal

Share: