Baldekinom se opet orila pobjednička pjesma nakon slavlja Šibenke nad Puntamikom

Na Baldekinu se nakon skoro dva mjeseca ponovno orila pobjednička pjesma. Šibenka je u posljednjoj utakmici u 2019. godini u svojoj dvorani nadigrala Sonik Puntamiku sa 87:80 i na blagdane otišla u dobrom raspoloženju, s pozitivnim, 7-6 omjerom. Tako će biti sve do 7. siječnja kada momčad Edija Dželalije gostuje kod Gorice.

sibenka sonik 1

Nakon prvih deset minuta dvboja na Baldekinu domaćin je vodio 21:16, a onda se u drugoj četvrtini dosta mučio, pogotovo u napadu. Bilo je tu dosta statičnosti i ishitrenih šuteva preko ruke, pa su Zadrani, dvije i pol minute prije odlaska na odmor preokrenuli (32:34). Ipak, u završnici poluvremena dalekometnim šutevima Vuke i Šarića, koji je uz to realizirao i jednu kontru, vraćaju vodstvo i u drugi dio narančasti ulaze sa 40:34 vodstvom.

sibenka sonik 2

Na početku drugog poluvremena zeleni su se ponovno primakli (32:21), ali narančasti su ponovno stisli i poveli s do tada najvećih +9 (50:41), da bi tricom Nakića, 45 sekundi prije kraja treće četvrtine, prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost (59:48). Toni je vukao svoju momčad i u četvrtoj četvrtini, pa je semafor četiri minute prije kraja pokazivao 76:64. A kada je Nakić dvije i pol minute prije kraja stavio tricu za 83:68, bilo je izvjesno da bodovi ostaju na Baldekinu.

Nakić je na kraju susret završio sa 24 poena, Vladović je dodao 16, Vuko 15, Šarić 12, a Vraneš 11 poena. Kod Puntamike, čijeg je Tea Petanija šibenska publika dočekala velikim pljeskom, honorirajući mu tako sve što je napravio u narančastom dresu, bio je Banić sa 15 postignutih koševa.

Izvor: Šibenski portal
Foto i video: Šibenka

Share: