Šibenka srušila Zabok nakon rovovske bitke na Baldekinu

Šibenka je upisala prvu pobjedu u 2020. godini. U 15. kolu na Baldekinu je svladala Zabok sa 81:70 i tako mu pobjegla na dvije pobjede (8-7 prema 6-9), odnosno na tri s obzirom da ga je pobijedila i u gostima.

Prvo poluvrijeme igralo se po sistemu toplo-hladno. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, ali ni jedna se nije uspjevala odvojiti na više od šest poena razlike. Goste je dobro služio šut za tri poena, imali su i pet skokova više u prvom dijelu (14-19), a najviše problema narančastima zadavao je Smajlagić.

Domaćin je nekako raspodijelio poene (prednjačili su Vladović, Nakić, Vraneš i Vuko), dok se Mileković istaknuo u obrambenim akcijama. Svojih pet i pol minuta dobro je iskoristio Jurković. Na koncu se na poluvrijeme otišlo rezultatom 41:43.

Foto: Milan Balaban

Šibenčani su u nastavku zaigrali agresivnije u obrani, a rezultat toga je da su pred kraj treće četvrtine poveli sa 11 poena prednosti (60:49), da bi u odučujućih deset minuta ušlo rezultatom 60:53. Zabok se na startu četvrte četvrtine primakao na četiri poena (60:56), ali narančasti odgovaraju novom serijom i četiri minute prije kraja ponovno odlaze na dvoznamenkastu prednost (72:58). Gosti se više nisu uspjeli vratiti i bodovi su ostali na Baldekinu.

Vraneš je kod Šibenke upisao double-double (17p, 11s), a pratili su ga Vuko sa 17 poena, te Nakić i Vladović sa po 15 postignutih koševa. Kod Zaboka Smajlagić je zabio 22, a Tomas 19 poena. Sljedeća utakmica narančastih ona je u Kupu, protiv zadarske Diadore u gostima.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: