‘Igrači Diadore fanatični su na parketu, ali mi smo Šibenka’

Košarkaše Šibenke plasman na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića vodi preko Zadra, preko člana Druge lige Diadore. Čini se lagan posao, ali Kup nosi svoje zamke, a njih su, nadamo se, narančasti spremni.

– U Diadori, inače našim sportskim prijateljima, sami sebe zovu entuzijastima, uživaju u košarci i fanatični su na parketu. Valja stoga očekivati da će s 200 posto ući u utakmicu kako bi pokušali iznenaditi premijerligaša. Ali, mi smo Šibenka, dva ranga iznad njih i uz pravi pristup ne bi trebalo biti iznenađenja – kaže Petar Maleš, pomoćni trener Šibenke.

Kalkulacija, dodaje, neće biti.

– Ne biramo utakmice, počet ćemo s prvom postavom – istaknuo je Maleš. U boj sa Zadranima narančasti će morati bez bolesnog kapetana Bašića, a ozljede muče braću Ivišić, pa će i jedan od njih propustiti Kup utakmicu.

Marko Vlaić svjestan je da su u Kupu iznenađenja česta, ali vjeruje kako ovaj put neće biti senzacije.

– Oni igraju brzu košarku, ali mi moramo igrati svoju igru i opravdati ulogu favorita – kaže jedan iz Šibenkine mlade garde. On i njegovi suigrači u Zadru neće moći računati na Funcute.

– Bit će neobično bez Funcuta, uvijek je ljepše igrati uz navijačku podršku, ali morat ćemo ovaj put bez njih – poručio je Vlaić.

Kako smo kazali pobjednik dvoboja Diadora – Šibenka, koji se igra u srijedu s početkom u 20.30 sati, na završnom Final Eight turniru igrat će protiv boljeg iz susreta Osijek – Cibona.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: