Šibenka u Škrljevu upisala treću pobjedu u nizu

Šibenka je upisala treću pobjedu u nizu. Nakon Zaboka u prvenstvu i Diadore u Kupu, svladano je i Škrljevo, u gostima, u 16. kolu Premijer lige. U zanimljivoj utakmici s brojnim preokretima, narančasti su slavili sa 90:87 što im je bio deveti trijumf u prvenstvu, dok je Škrljevo nakon ovog poraza na omjeru 3-13.

Loše su Šibenčani otvorili utakmicu, pa su se nakon tri i pol minuta igre našli u minusu od osam poena (6:14). U drugoj četvrtini zaostatak je bio i dvoznamenkast (22:32), ali tada kapetan narančastih Bašić stavlja dvije trice i ostavlja svoju momčad u igri. Do kraja prvog poluvremena uspjela je Šibenka potpuno preokrenuti. Prvi put povela je minutu prije odlaska na odmor (43:42), da bi u drugo poluvrijeme ušla s +5 (48:43).

U nastavku je i momčad Edija Dželalije otišla na dvoznamenkastu prednost (60:49), ali uslijedila je 9:0 serija domaćina, koji tako samanjuje zaostatak na dva poena. Minutu i pol prije kraja treće četvrtine Škrljevo je minus pretvorilo u plus (65:63) i bilo je jasno da će odluka pasti u posljednjih deset minuta, u koji su narančasti ipak ušli s ‘pola’ koša prednosti (68:67). Nakon tri minuta igre u zadnjoj dionici ona se popela na osam koševa (78:70). Žilavi su, međutim, domaćini, pa se 3:40 do kraja opet vraćaju i igru, smanjivši zaostatak na dva poena (81:79). Najbolji igrač Šibenke Nakić tada je pogodi tricu, pa su gosti opet došli do malo daha. U samoj završnici Šibenčani su bili mirne ruke kod izvođenja slobodnih bacanja, Zabok se istekom vremena imao (težak) šut za produžetak, ali nije ušao i pobjeda je otišla na jug. Nakić je bio prvo ime Šibenke sa 28 poena, Vuka je zabio 18, Bašić i Mileković po 12. Kod zelenih su prednjačili Mandić sa 18 i Vrkić sa 17 koševa. Narančaste sad čekaju dva teška ogleda, Cibona na Baldekinu i Zadar na Višnjiku. I zato je ova pobjeda bila važna.

Izvor: Šibenski portal

Foto: Milan Balaban

STATISTIKA

Share: