Cibona rutinski riješila Šibenku, Vraneš odigrao sjajnu prvu četvrtinu

Šibenka nije uspjela iznenaditi Cibonu. Prvak je na Baldekinu, unatoč tome što je 24 sata ranije odigrao tešku utakmicu s Budućnošću u ABA ligi, pobijedio rutinski, sa 96:76. Svojih muka imao je i domaćin. U sastavu je imao samo jednog pravog playmakera (Šarića), a tako je teško igrati protiv momčadi kao što je Cibona.

Ivan Vraneš odigrao je ‘simultanku’ u prvoj četvrtini. U tih deset minuta zabio je 16 od 20 Šibenkinih poena. Da mu se još netko priključio i da ih je poslužio vanjski šut (0-4 trica), narančasti bi vjerojatno s plusom ušli u drugu četvrtinu. Ovako su Zagrepčani ušli s prednošću od šest poena (20:26).

U nastavku su gosti otišli na dvoznamenkastu prednost (24:35), pa je domaćin spustio na 33:39, da bi Cibona odgovorila novom serijom i na odmor otišla s velikih +19 (35:54).

U tih prvih 20 minuta Šibenka je trice gađala 1-10, dok je Cibona bila na 50 posto (6/12). Šut je općenito dobro služio Vukove u prvom poluvremenu (dvice 12-17, bacanja 12/14), pa kad se sve zbroji, rezultat za Dželalijinu momčad nije bi ni tako loš.

Kada su u trećoj četvrtini Zagrepčani poveli sa 26 poena prednosti (37:63), bilo je jasno da će bodovi u metropolu, jedino je bilo pitanje s kojom razlikom će pobijediti. Na koncu je bilo + 20, odnosno – 20 , ovisi s koje strane s gleda.

Vraneš je na koncu susret završio sa 23 postignuta koša, skupio je i osam skokova, a jedini dvoznamenkasti bio je još samo Nakić, koji je ubacio deset poena, a vrijedi istaknuti i učinak Vuke koji je upisao osam poena i sedam skokova. Kod gostiju je prednjačio mladi Prkačin sa 22 postignuta koša, pratio ga je Ramljak sa 19.

Nakon ovog poraza Šibenka je na omjeru 9-8,  Cibona na 14-3, a sljedećem kolu narančaste čeka još jedan težak posao, gostovanje kod Zadra.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: