Nakić: ‘U Zadru su uvijek napaljeni na nas, Višnjik je puniji kada igra Šibenka nego neki ABA ligaši’

Nakon Cibone na Baldekinu, Šibenku čeka još jedan težak izazov u domaćem prvenstvu, gostovanje kod Zadra. Susjedski dvoboj uvijek izaziva posebnu pažnju, bez obzira na razliku u kvaliteti. Na to je skrenuo pozornost i Toni Nakić, najbolji igrač narančastih.

– Posebna je to utakmica. Kroz godine se razvilo rivalstvo između dva kluba i Zadar je uvijek napaljen na nas, bez obzira u kakvoj smo mi situaciji, kakav roster i kakvu atmosferu imamo. U to smo se uvjerlili proteklih godina, da je posjeta na Višnjiku veća kada igra Šibenka veća nego neki ABA ligaši. Mislim da to dovoljno govori o njihovom pristupu utakmici, kako će nas shvatiti – veli lider Šibenčana.

Dodaje kako u goste Zadranima ne dolaze baš u najboljem trenutku.

– Ta utakmica idealno će im doći da se izvuku iz te neke krize, da zamažu oči svojim navijačima pobjedom. Ali, budemo li dugo držali egal, mlin bi se mogao okrenuti na našu stranu, njima bi ušla voda u uši, a nama porasle šanse za pobjedu. Morat ćemo dakle izdržati početni pritisak, taj navijački val s tribina. Putokaz bi nam trebao biti naš prvi ovosezonski okršaj, onaj na Baldekinu, imali smo odličan pristup, veliku energiju. Kad bismo ponovili takvu predstavu imali bismo dobre izglede – zaključio je Toni Nakić.

Foto: Milan Balaban

Na presici nakon poraza od Cibone pomoćni trener Šibenke Dženan Rahimić kazao je kako su im važnije utakmice sa Dubravom, Alkarom i Osijekom, a Zadru (i Splitu) pokušati što skuplje prodati kožu. S tim se slaže i šef narančastog stručnog stožera Edi Dželalija.

– Moramo samo biti realni, da javnost shvati našu realnost, onda je kudikamo lakše pristupiti utakmici. Dobro znamo protiv koga igramo, znamo i kako smo sa Zadrom igrali na Baldekinu, u mom debiju na klupi Šibenke, a igrali smo dobro. Oni imaju taj kvalitet, širinu, rotaciju u rosteru, ali imaju i dosta briga oko ostanka u ABA ligi, što im je u ovom trenutku možda važnije – kaže Dželalija, koji ističe dobru atmosferu u svojoj ekipi.

– Spremni smo, ekipa dobro reagira, dobro treniramo, atmosfera je fenomenaln, kemija u ekipi odlična, ništa nas nije niti nas neće poremetiti. Znamo svoj cilj, znamo što dobijamo, a što gubimo u određenim utakmicama, a u Zadru nemamo što izgubiti. Najpozitivnija stvar je naš rad na parketu. Svi smo manje-više zdravi, nedostaje samo Gulin. Drago mi je da je Tome Ivišić napokon povezao pet treninga, vraća se i Vladović, pa ćemo vidjeti koliko će moći – zaključio je tEdi Dželalija.

Podsjećamo, dvoboj Zadra i Šibenke na Višnjiku na rasporedu je u ponedjeljak, s početkom u 18 sati.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: