Može li Šibenka iznenaditi Cibonu u Kupu? ‘U uzlaznoj smo putanji, imamo se pravo nadati’

Šibenka misli ozbiljno protiv Cibone, u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. U prilog tome govori i to što narančasti već u utorak odlaze u Zadar, gdje se održava završnica Kupa. Trenirat će na Višnjiku i tako dodatno ‘osjetiti’ dvoranu.

– U Kupu ima iznenađenja, bilo da je riječ o nogometu, vaterpolu, košarci. To je natjecanje u kojem lošije ekipe znaju dobiti bolje. U zadnje vrijeme smo se dosta digli, dobra je atmosfera među igračima i sve nekako ide uzlaznom putanjom, tako da se imamo pravo nadati. Cibona jest bolja, kvalitetnija, igra u jačem rangu, gdje je veći intenzitet, ali u jednoj utakmici sve je moguće – kaže Petar Maleš, pomoćni trener Šibenke.

Osim Gulina, koji je zbog ozljede okončao sezonu, svi su zdravi i spremni.

– Povratkom Vladovića dosta smo bolji, Jakov nam donosi to iskustvo, dimenziju više. Ako koncentracija bude 40 minuta na nivou, budemo li što dulje držali egal s njima, sve je moguće – ističe Maleš.

U posljednjoj prvenstvenoj utakmici, onoj protiv Dubrave, pobjedu su praktički izvojevala petorica igrača, Dežalija je dosta skratio roster. To, međutim, protiv momčadi poput Cibone nije opcija, trebat će svi dati svoj obol, trebat će širina narančastima.

– Naravno. Morat ćemo imati više igrača u rotaciji. Na klupi imamo stvarno dobrih igrača, koji su možda malo ispali iz forme, ali vjerujemo da nam mogu dati dodatnu kvalitetu. Tu prvenstveno mislim na Šarića, Milkovića, Bašića, koji su sjajni šuteri. Imamo i mlade igrače, poput Ivišića, Vlaića, Pleadina, koji nam također mogu dati impuls s klupe – veli Maleš.

Dvoboj s Cibonom igra se u srijedu, s početkom u 13 sati, dakle u vrijeme ručka.

– Taj termin mislim ne paše nikome, ali tako je, kako je. Pravom sportašu nema paše, ne paše, već mora biti spreman kad god se igralo – zaključio je Petar Maleš.

Podsjećamo, Šibenka je oba prvenstvena dvoboja s Cibonom glatko izgubila, ali da su ‘Vukovi’ ranjivi pokazala je Sonik Puntamika u posljednjem kolu. Zagrepčani su pobjedu iščupali u posljednjim sekundama. Za ‘skinuti’ Cibonu trebat će se dosta toga poklopiti, ali, kako je kazao Maleš, imamo se pravo nadati.

Dodajmo kako se pobjednik dvoboja Šibenka – Cibona u polufinalu križa s boljim iz okršaja Gorice i Hermes Analitice, a u preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Split – Pula 1981 te Zadar – Sonik Puntamika.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: