Srčana Šibenka pokazala zube Ciboni, otpor slomljen tek u posljednjih pet minuta

Šibenka je poražena od Cibone u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića, čime je njezin nastup na završnom turniru na zadarskom Višnjiku okončan. Jako dobru partiju pružila je momčad Edija Dželalije, dugo, dugo bila u igri, ali su ‘Vukovi’ u završnih pet minuta napokon slomili otpor borbenih Šibenčana i na koncu upisali 106:93 pobjedu.

Lijepa za oko bila je prva četvrtina. Dželalijina momčad dobro je zatvarala reket, ali su Cibosi pogađali trice (6/9) i ponajprije zahvaljujući toj dalekometnoj paljbi u ranoj fazi poveli 16:8. Usljedila je, međutim, 16:5 serija Šibenke za preokret i +3 (24:21), da bi se u drugu dionicu ušlo rezultatom 30:30. Kao zanimljivost vrijedi spomenuti kako su u startnoj petorci Šibenke bili 16-godišnji Tomislav Ivišić i 20 godina stariji Jakov Vladović.

Foto: Šime Zelić Photography

U nastavku su Vukovi proradili na unutarnjim pozicijama, pa su opet otišli na +8 (40:32), ali ponajprije zahvaljujući Nakiću narančasti smanjuju zaostatak na četiri poena. Problem je bio što je Toni pred kraj poluvremena zaradio treću osobnu, pa je povučen na klupu. Tada Velićev sastav prvi put odlazi na dvoznamenkastu prednost (54:43), ali zadnju riječ imao je Bašić, koji košem i dodatnim bacanjem ispisuje 54:46 na kraju prvog dijela.

Na početku treće četvrtine Cibona je otišla na najvećih +13 (59:46), ali sjajan je ogovor Šibenke. Prvo je osovina Vladović-Vraneš odradila svoj dio posla, pa je Vuko dao svoj obol, a onda i Šarić i Nakić za dolazak Šibenke na -1 (66:65). Imali su narančasti napada i za potpuni preokret, ali Vranešu je sviran jako sumnjiv faul u napadu (bila mu je to četvrta osobna), što je iznerviralo Šibenčane, pa je Dželalija zaradio tehničku. U završnici četvrtine Cibona je ponajprije zahvaljujući Novačiću otišla na 81:74. Uslijedilo je završnih deset minuta. Šibenka je i dalje puhala za vrat Ciboni, nakon trice Ivišića semafor je pokazivao 85:81. Ipak, šest minuta prije kraja Zagrepčani su, nakon trica Badžima i Bilinovca, poveli 93:81. Bili su to, pokazalo se, ključni trenuci utakmice. Šibenka više nije imala snage za povratak i Cibona je prošla u polufinale.

Nakić je ponovno bio prvo ime Šibenčana sa 21 postignutih koševa, Vuko je zabio 16, Vladović 14, Šarić 13, Vraneš 11, T. Ivišić 9, Bašić 6, a Jurković tri poena. Kod pobjednika Novačić je susret završio sa 31 postignutih koševa, Bilinovac je ubacio 12, Ljubičić 11, Ramljak 10 poena.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Šime Zelić Photography

Share: