Šibenka dočekuje Alkara: ‘U Sinju su nas istukli, na Baldekinu od početka moramo pokazati tko je gazda’

U subotu će se Baldekin ponovno ‘užariti’. Nakon mjesec i pol dana. Toliko je prošlo od posljednje domaće utakmice Šibenke koja, ohrabrena pobjedom na Gripama, u subotu dočekuje Alkara. Dakle, narančaste čeka novi dalmatinski derbi i nadaju se novoj pobjedi.

– Pobjeda u Splitu, koja nam puno znači u borbi za što bolju poziciju, dala nam je krila, dodatni motiv za nastavak prvenstva. U subotu igramo prvu domaću utakmicu nakon mjesec i pol dana, pa očekujemo da će biti dosta navijača s jedne i druge strane. Znamo tko je Alkar, kako igra, trebamo od početka utakmice pokazati gard, tko je gazda na terenu i ostvariti pobjedu. Dobro znam trenera Milačića, bio sam s njim u Jollyju i Beligiji, znam njegov način rada, kakav stil igre njeguje, agresivan, brzo s puno trčanja. Nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti na taj stil i uzeti pobjedu – kaže Ivan Vraneš.

Dženan Rahimić kazao je da ne treba bježati od uloge favorita, ali naglašava da ih čeka jako težak posao. Uostalom, Alkar je u Sinju potpuno nadigrao Šibenku. Međutim, sada očekuje potpuno drugačiju utakmicu.

– Baš su nas istukli u Sinju, ponizili, dominirali su. Takve utakmice se dogode, takav dan. Bili su jednostavno bolji, nadam se da će na Baldekinu biti drugačije. U našem sastavu tada su bili Gulin i Cobb, sada su tu Vraneš i Jurković, dakle, druga je to priča. Igramo kući i apsolutno se moramo postaviti domaćinski, agresivno, pokazati svima da će teško do bodova ovdje – ističe pomoćni trener narančastih i dodaje: – Izuzev već ranije otpisanog Gulina, u subotu ćemo biti kompletni, volio bih da i oni budu kompletni, da dođu i navijači, bude prava atmosfera, onda je ljepše igrati. –

Podsjećamo, nakon 20 kola Šibenka je na omjeru 11-9 i s Osijekom se bori za peto mjesto. Alkar, pak, s omjerom 8-12 drži osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje.

– Gledajući raspored, ne možemo biti gori od šestog mjesta i valja se već pomalo pripremati za treći krug. Što se tiče Alkara, stvarno su neugodna ekipa, s dva dobra Amerikanca, koji su u statističkim kategorijama vodeći, te s tri, četiri solidna domaća igrača. Na klupi, pak, imaju kvalitetnog trenera, kojeg poznam iz igračkih dana jer smo igrali skupa i baš ga cijenim kao trenere. Ponavljam, sigurno će biti teško – zaključio je Rahimić.

Subotnji dalmatinski derbi na Baldekinu počinje u 20 sati.

Izvor: Šibenski portal
Foto: sibenka.hr

Share: