Nošena navijačima Šibenka srušila Alkar na Baldekinu

Nakon slavlja na Gripama, Šibenka je upisala novu pobjedu u dalmatinskom derbiju. Na Baldekinu je svladala Alkar sa 93:72, i tako mu uzvratila za poraz u prvom dijelu prvenstva. Bio je to ukupno12 prvenstveni trijumf narančastih, koji su sada usamljeni na petoj poziciji s obzirom da je Osijek poražen od Škrljeva.

Šibenka je rano stekla dvoznamenkastu prednost (13:3), a u drugu je dionicu ušla sa +11 (30:19).  U tih prvih deset minuta šut je dobro služio narančaste (4/9 trice), imali su i više skokova, a po poenima su prednjačili Vladović (8), Nakić (8) i Vuko (6). Na početku druge četvrtine otišao je domaćin na do tada najvećih +12 (37:25), ali Sinjani se nisu dali, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 44:39.

Treća četvrtina prošla je u dominaciji domaćina. Nakon pet minuta igre u nastavku semafor je pokazivao 62:43, minutu prije kraja dionice bilo je 70:49, a velikih +21 bilo je i na ulasku u posljednjih deset minuta (73:52). Istovremeno je trajala i bitka glasnicama na tribini, između Funcuta i Maligana, a i tu su Šibenčani dominirali. Inače, Funcuti su predstavili i novi transparent koji su razvukli podno krova na legendarnom jugu, što je i logično, jer je na njemu pisalo ‘Bila radost ili tuga orit će se pisma s juga’.

Prednost stečenu u prethodne tri četvrtine Šibenčani su sačuvali u četvrtoj. Bilo je jasno da gosti ne mogu nauditi raspoloženom domaćinu, koji je novu pobjedu, po običaju, proslavio s najvjernijim navijačima. Što se tiče strijelaca, Vraneš je ubacio 20 poena, Vladović 17, Nakić 16 (deset skokova), Bašić 14, a Vuko 13 poena (deset skokova). Kod Alkara prednjačili su Amerikanci Neal (25) i Wembi (20). U posljednjem kolu drugog dijela Šibenka gostuje kod Osijeka, a pobjednik tog dvoboja s pete će pozicije ući u treći krug.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: