Još jedan mladi igrač potpisao za Šibenku

  • 11. kolovoza 2020.
  • Vijesti
  • 403 Views

Polako se popunjavanju redovi kluba sa Baldekina. Nakon dolaska Solomuna, Mikovića, Širka i Tray Freemana, u redove narančastih sletilo je iz Pule dobro poznato ime, Kristijan Andabaka. Radi se o igraču koji je primarno bek, ali može pokriti sve tri vanjske pozicije.

Kiki, kako ga zovu suigrači, bio je član juniorske generacije Šibenke, zajedno s Nakićem, Paićem, Badžimom, Šarićem, Radovčićem i ostalima, koja je osvojila broncu na juniorskom prvenstvu Hrvatske pod vodstvom trenera Petra Maleša.

U ljeto 2015. godine Andabaka je trenirao u kampu Darussafake sa nekolicinom talentiranih igrača iz Hrvatske i BiH, a bio je i na pripremama kadetske reprezentacije Hrvatske.
Po povratku u Šibenik potpisuje četverogodišnji ugovor s narančastima.
U ljeto 2017. godine, vodstvo kluba odlučilo mu je izaći u susret i pustiti ga da ode u Pulu, gdje će paralelno sa studiranjem igrati i košarku u tamošnjem drugoligašu.Andabaka je u prošloj sezoni Prve lige za momčad Pule odigrao 19 utakmica uz prosjek od 13 koševa, 5,6 skokova i 4 asistencije.

Pitali smo za komentar i trenera seniorske momčadi Dženan Rahimića, evo što kaže.
– Zadnjih dana finiširali smo pregovore sa našim bivšim igračem Kristijanom Kikijem Andabakom. Svi koji prate košarku znaju za njega, ponikao je na Baldekinu, jedno vrijeme bio izvan Šibenika. Nakon jednog perioda gdje je trenirao sa nama, uvjerili smo se u njegove kvalitete i na obostrano zadovoljstvo završili smo pregovore. Sad definitivno možemo reći da je opet naš igrač.
Andabaka je jedan polivalentan igrač koji prije svega može obrambenog odgovoriti na naše zahtjeve. Što se tiče njegove pozicije, može pokriti sve pozicije od 1 do 3, a slaže se dobro sa ostalim našim igračima na tim pozicijama.
Mislim da smo dobili dobrog igrača, dobro pojačanje i očekujem da to i pokaže na terenu – kazao je za službenu stranicu kluba trener Rahimić.

Kristijan Andabaka
Rođen: 20.07.1997. u Šibeniku
Visina: 196 cm
Težina: 93 kg
Pozicija: bek
Klubovi: Šibenka, Istrauni, Pula

Foto: sibenskiportal

Sve informacije o klubu, sezoni i igračima možete pratiti na našim službenim Facebook i Instagram profilima.

Share: