Poraz na otvaranju sezone Zadar slavio s 40 razlike

Šibenka je upisala poraz na otvaranju nove sezone Premijer lige. Zadar je na Višnjiku opravdao ulogu favorita i slavio s uvjerljivih 92:52. Mlako su Šibenčani ušli u dvoboj, a to protiv kvalitetne momčadi kao što je Zadar nije pametno. Taj nas je početak ( a i veći dio ostatka utakmice) podsjetio na trening utakmicu, i to zatvorenog tipa s obzirom na gledatelji nisu smjeli na tribine, u kojoj je Rahimićeva momčad bila nedostojan sparing-partner. Stoga ne čudi što je nakontri minuta igre semafor pokazivao 15:0, minutu prije kraja prve četvrtine 28:8, a na ulasku u drugo 28:10.

U nastavku je Šibenka smanjila na -11 (33:22), ponajprije zahvaljujući Vranešu koji je ubacio 14 od 22 poena narančastih. Tada Zadar ponovno ubacuje u višu i razlika ponovno počinje rasti, do +28 na poluvremenu (52:24). Domaćin je očekivano dominirao u skoku u tih prvih 20 minuta (28-11), a Šibenčane nije ni šut služio (2/16 trica na poluvremenu, 6/34 na kraju). Drugi dio utakmice bilo je odrađivanje formalnosti. Zadrani su tri minute prije kraja susreta imali +40 (85:45), a ista razlika bila je i na kraju utakmice.

Vraneš sa 18 i Bašić sa 14 ubačenih poena bili su jedinu dvoznamenkasti u šibenskom sastavu, u kojem nije bilo Amerikanca Freemana (dvoboj promatrao s tribina).  Kod pobjednika D. Planinić i Palojaj ubacili su po 14, Burasać 11. Dakle, Šibenkino otvaranje sezone bilo je za zaborav, iako je ovako ružne poraze teško zaboraviti. Valjda će u sljedećem kolu na Baldekinu, protiv Sonik Puntamike, koja je u prvom kolu razbila Škrljevo u gostima s 31 razlike, biti bolje. Gore teško da može biti.

Izvor: sibenskiportal.hr
Foto: Šime Zelić

Sve informacije o klubu, sezoni i igračima možete pratiti na našim službenim Facebook i Instagram profilima.

Share: