Šibenka visoko poražena od Furnira na Baldekinu

Šibenka je u šestom kolu Premijer lige upisala prvi poraz na domaćem terenu. Zagrebački Furnir, kako se sada zove Dubrava, slavio je na Baldekinu s visokih 90:74, pa su narančasti sada na omjeru 2-3.

Prvo poluvrijeme većim je dijelom bilo izjednačeno. Gosti su najvećih +4 (0:4) imali na otvaranju utakmice, a domaćin je najvećih +7 ima na kraju prvog poluvremena (44:37). Igralo se manje od minute i pol u nastavku kada je momčad Dženana Rahimića otišla na +9 (48:39), a onda su stvari nepovratno krenule nizbrdo.

Šibenka je do kraja treće četvrtine postigla još samo pet poena, a primila ih 24, pa je semafor na ulasku u posljednjih deset minuta pokazivao 53:63. Zadnju dionicu Furnir je otvorio novom, 9:0 serijom, za velikih +19 (53:72) i tu je priči bio kraj. Povratka više nije bilo i pobjeda je otišla u Zagreb.

Freeman je sa 19 postignutih koševa bio najefikasniji u domaćim redovima, Solomun je zabio 18, a dvoznamenkast je bio još samo mladi Pleadin koji je za osam i pol minuta provedenih na parketu zabio deset poena, uz stopostotan šut (2/2 za dvicu, 2/2 za tricu). Kod pobjednika prvo je ime bio bivši narančasti Pandurić koji je svojoj bivšoj ekipi utrpao čak 32 koša (uz sedam asistencija), a pratili su ga Smolić sa 19 i Branković sa 11 ubačenih poena. U sljedećem kolu Šibenka gostuje kod Alkara.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: