Izvrsna Šibenka sa šestoricom igrača razbila abaligaški Split

Nakon što su im dva dvoboja odogođena Šibenka je napokon odradila jednu utakmicu i upisala pobjedu. I to veliku, sigurnu pobjedu, nad tradicionalnim rivalom i ABA ligašem Splitom, u odgođenoj utakmici osmog kola Premijer lige. Narančasti su slavili sa 111:96, što im je bila četvrta pobjeda u deset odigranih utakmica, dok su žuti sada na omjeru 7-4.

Šibenka je odigrala sjajno prvo poluvrijeme o čemu govori lijepih 14 koševa prednosti (57:43) na pauzi. Tu je prednost izgradila sa svega šestoricom igrača, a prednjačio je Širko, koji je za 20 minuta ubacio 17 poena. Osim njega bez odmora su prvo poluvrijme odradili i Šarić te Freeman, par minuta odmora dobili su Solomun i Miković, a svojih devet i pol minuta na parketu sjajno je iskorstio kapetan Bašić, zabivši u tom razdoblju 11 poena. Šut je jako dobro služio narančaste, a skakački su bili izjednačeni s gostima.

Niti u nastavku Rahimićeva momčad nije ‘dizala nogu s gasa’, pa je nakon četiri minuta igre u trećoj četvrtini otišla na +20 (72:52), nešto kasnije imala je do tada najvećih +23 (82:59), da bi se u završnu četvrtinu ušlo rezultatom 86:67. S tako lijepom zalihom nešto minuta u četvrtoj četvrtini dobio i mladi Pleadin, a pobjeda Šibenčana niti u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Najfefikasniji u domaćoj momčadi bio je Širko sa 26 postignutih koševa, Freeman je zabio 24 (9 skokova), Solomun 19, Šarić 16 (9 asistencija, odigrao 40 minuta)), Miković 15, a Bašić je ostao na onih 11 poena. Kod gostiju su prednjačili Mesiček sa 24, Luković sa 15 i Perković sa 12 postignutih koševa.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: