Šibenka ipak nije uspjela ‘skinuti’ i Zadra, skinuo se međutim Gulin i pokazao koliko je nedostajao narančastima

Šibenka nije uspjela poraziti još jednog ABA ligaša na domaćem terenu. Zadar je odnio bodove s Baldekina slavivši sa 96:78, pa je prvi dio Premijer lige završio s omjerom 18-4, dok će narančasti u treći dio ući s negativnim, 10-12 omjerom.

Dvije momčadi izmjenjivale su se u vodstvu u prvoj četvrtini, a slično je bilo i u drugoj, iako seu gosti u jednim trenutku otišli na osam koševa prednosti  (27:35). Uslijedile su, međutim, domaće minute za preokret (39:38), da bi se na pauzu ipak otišlo s istom prednošću Zadrana kolika je bila i na kraj prve dionice, dakle s četiri poena (42:46). U tih prvih 20 minuta plavi su skupili devet skokova više, tako da zaostatak narančastih i nije bio prevelik.

Treća četvrtina pokazala se ključnom. Nakon minute i pol igre u njoj Zadar je prvi put otišao na dvoznamenkastu prednost (43:53), a onda je na ulasku u posljednjih deset minuta podigao na +14 (60:74). Do izražaja je došla dulja klupa Zadra i jasno, veća kvaliteta, tako da povratka za Šibenku više nije bilo.

Ono što veseli jest da je prve minute nakon višemjesečnog izostanka zbog ozljede upisao Ivan Gulin i odmah pokazao koliko je važan za Rahimićev sastav. U par minuta povezao je dvije trice i za osam minuta provedenih na parketu upisao ukupno osam poena. Najviše ih je, pak, u domaćim redovima zabio Freeman (22), a dvoznamenkast broj poena postigao je još samo Miković (19). Kod pobjednika prednjačili su Šibenčanin Junaković i Onuaku sa po 15 postignutih koševa, Planinić je dodao 12, Carter 11.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban
Video: Šibenka

Share: