Od rušenja Cibone do ‘ispuhanog balona’, sve u 14 dana: ‘Momci su svega svjesni, očekujem njihovu reakciju’

– Nakon što smo dobili Cibonu nestali smo s parketa. Tim je riječima Henrik Širko opisao očiglednu krizu u koju je upala momčad Šibenke, a koja je kulminirala porazom od Gorice, trećim uzastopnim na Baldekinu. Taj slobodni pad dogodio se u 14 dana, a da nevolja bude veća narančaste u sljedeća tri kola čekaju ogledi s našim najjačim ekipama, ABA 1 ligašima. Prva na redu je upravo Cibona, kojoj je Šibenka izašla u susret i pristala njihov dvoboj odigrati ranije, u srijedu, u Zagrebu. Pa mogu li narančasti protiv Vukova ponovno pronaći pravi put?

– Svi smo se složili da utakmica protiv Gorice nije bila bajna, da je izostao energetski dio igrača. Momci su toga svjesni, razgovarali smo o tomo i vjerujem izvukli neke pouke. Očekujem, dakle, reakciju igrača, puno bolji pristup i igru nego u zadnjim dvobojima – veli Dženan Rahimić.

Raspored im ne ide na ruku?

– Takav je, kakav je, moramo iz utakmica s Cibonom, Splitom i Zadrom izvući najbolje. Ne kažem da očekujem čuda,  ali moramo pružiti bolju igru. Cibona je i u subotu potiv Partizana pokazala svoju kvalitetu, a što se tiče nas, i dalje smo bez Andabake i Pleadina, dok se Gulin pomalo vraća i iluzorno je od njega očekivati neka čuda. Morat ćemo još malo proširiti roster, neke igrače malo više odmoriti kako bismo bili spremni za završnicu u kojoj igramo protiv ekipa koje su nam au pari – ističe Rahimić.

Kapetan momčadi svjestan je da u posljednje vrijeme nisu pravi, kao i to da im se neće biti lako iskupiti protiv Vukova.

– Igramo protiv ekipe koja je trenutno možda u najboljoj formi u Hrvatskoj, pa nam nakon nekih loših partija i triju poraza neće biti lako vaditi se protiv njih, ali jednostavno idemo u Zagreb dati sve od sebe, pokušati što duže biti u egalu i ako se pruži prilika pokušati ih iznenaditi. Pokušat ćemo protiv njih vratiti igru koja će nam trebati protiv protivnika koji su tu negdje s nama – kazao je Domagoj Bašić.

Dvoboj Cibone i Šibenke igra se u srijedu, u KC-u Dražen Petrović, s početkom u 18 sati.

Izvor: Šibenski portal/Patrik Patafta
Foto: Milan Balaban

Share: