Split se u produžetku provukao protiv raspoložene Šibenke. Narančasti imaju puno razloga biti nezadovoljni suđenjem

Žuti su se prvovukli kroz ušicu igle da i drugi put ove sezone na nagaze na minu na Baldekinu. Favorizirani Split je tek u produžetku došao do pobjede koja im je bila važna u utrci za startnu jedinicu uoči play offa. A Šibenka je držala Splićane u konopcima, dapače činilo se da su gosti nokautirani kada je domaćin vodio 81:74 minutu i 20 sekundi prije kraja četvrte četvrtine. No, tada su usci svirali sumnjivu nesportsku nad Babićem. On je pogodio jedno slobodno bacanje, ali je trioom Luković vratio Žute u život.

Šibenka je bila blizu pobjede i devet sekundi prije isteka regularnog vremena jer je vodila 84:82, međutim Babić je četiri sekunde prije sirene bio miran s linije slobodnih bacanja i odveo Splitu u produžetak.

U dodatnih pet minuta igralo se tko će manje. Šibenčanima su dionice pale kada se ozlijedio Širko, a Miković zaradio peti osobnu. U samoj završnici sudačka trojka je još jednom bila u prvom planu. Zbog dvije tehničke su isključili trenera Šibenka Dženana Rahimića, uslijedio je serijal slobodnih bacanja Splita i bodovi su otišli put Gripa.

Na kraju, Šibenčani su imali dosta primjedbi na suđenje, a svakako su ljudi u crvenom bili najlošiji akteri ove lijepe košarkaške priredbe.

Inače, Šibenka je vodila velikim dijelom utakmice. Da je vrag odnio šalu trener Splita Milan Karakaš je uvidio na poluvremenu jer je tek tada u igru ubacio Lukovića, kojeg je očito planirao odmarati, jednako kao i Ukića. Međutim, baš je Šibenka na početku drugog poluvremena otišla na najveću rpednost (56:42).

Tek kada je Karakaš maksimalno snizio petorku, Split je pronašao pravi ritam i s pet trica u kratkom vremenu napravio seriju 16:0, kojom je preokrenuo vodstvo Šibenke od 60:48, u 64:60 u svoju korist.

Foto: Milan Balaban

No, nije Split uspio slomiti Šibenku koja je uspjela odvući utakmicu u dramatičnu završnicu, ali ništa više od toga. Unatoč porazu, Narančasti zaslužuju pohvale jer su susret sa Splitom odigrali netom nakon izlaska iz karantene i sa samo jednim treningom:

Bio je to pravi dalmatinski derbi. Iz naše perspektive, nadao sam se nešto lakšoj pobjedi. Mislim da ne bi bilo nezasluženo da je pobijedila i Šibenka. Međutim, neću gledati u zube ovoj pobjedi, već ču čestitati svojim momcima jer su pokazai karakter i izvukli gotovo izgubljenu utakmicu- kazao je Milan Karakaš, trener Splita.

Kapetan Šibenke Domagoj Bašić je istaknuo:

Kad sagledamo u kojim smo sve problemima bili pred utakmicu, mogu biti ponosan što smo ABA ligašku momčad sa širokim rosterom doveli u prbbleme. Ostaje žal što nismo pobijedili, a mogli smo sve riješiti i prije produežtka. Bila je to dobra predstavam idemo dalje boriiti se za play off- zaključio je Bašić.

Šibenka- Split 88:96 (25:24, 19:14, 19:26, 21:20, 4:12)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Martin Vulić, Gordan Terlević, Mateo Pavičić.

Šibenka: Freeman (30), D. Šarić (20), Živković, Bašić (7), Antić, Klarin, Miković (9), Vlaić (2), Širko (20), Jurković.

Split: Ðoković (13), Perković (6), Gizdavčić, Perasović (20), Kedžo, Ukić, Marčinković (15), V. Šariić, Čampara (8), Babić (15), Vranković (7), Luković (12).

Izvor: sibenski.slobodnadalmacija.hr
Foto: Milan Balaban

Share: