Širko: ‘Htio bih ostati na Baldekinu, i to do kraja karijere’

Iako je Šibenka izgubila od Zadra na Baldekinu i tako zaključila sezonu, potez utakmice ipak je pripao jednom domaćem igraču. Riječ je o Henriku Širku koji je na isteku prvog poluvremena, sa zvukom sirene, praktički iz svog reketa pogodio suparnički koš.

A nakon utakmice, MVP regularnog dijela Premijer lige prokomentirao je dvoboj sa Zadrom, ali i učinak Šibenke u minuloj sezoni.

– Prije svega bih čestitao Zadru na zasluženoj pobjedi i poželio mu sreću u nastavku play offa. Mi smo dali svoj maksimum s obzirom na velik broj ozljeda tijekom sezone i na činjenicu da je dana prilika velikom broju domaćih mladih igrača, što nije učinio niti jedan drugi klub u Premijer ligi. To je porazno za njih, a velika pobjeda za nas. Možda smo mogli bolje, a možda i gore, ali mislim da je s uspjeh što smo u ranoj fazi osigurali ostanak i izborili play off. Kad se vidi naš roster, s Mikovićem, Freemanom, kapetanom Bašićem i sa mnom možda se čini da smo mogli biti ispred neki ekipa koji su na koncu bile bolje plasirane od nas, ali da smo bili bolji kao tim bili bismo ispred njih. Na žalost nismo, i mislim da je osmo mjesto zasluženo, realno – kazao je Širko.

Ono što zanima navijače Šibenke jest hoćemo li ga i dalje gledati u narančastom dresu.

– Prvo bih se zahvalio Upravi, predsjedniku Buriću, dopredsjedniku Nakiću, sportskom direktoru Vukičeviću i članici Ivani Bobek što su mi prvi put od odlaska iz mog grada dali priliku da zaigram za svoj klub i grad, jer je bilo uprava koje me nisu htjele uzeti. Što se tiče sljedeće sezone, volio bih kada bi klub stao na noge, volio bih ostati i dalje na Baldekinu, i to do kraja igračke karijere. Napravio sam sve što mogu, pokazao koliko mogu i na klubu je i mom agentu da se ovog ljeta dogovore ako žele, ja sam definitivno za. Meni ne treba bolji klub od Šibenke, igram kući, u svom gradu, a nadam se što prije i pred šibenskim navijačima koji su nam puno nedostajali. S njima bismo sigurno bili još bolji – zaključio je Henrik Širko.

Izvor: Šibenski portal
Video: Šibenka TV
Foto: Milan Balaban

Pogledajte izjave igrača i trenera nakon utakmice:

Share: