Trener Damir Milačić: ‘Drago mi je da ću raditi u sredini koja ima veliku košarkašku emociju i tradiciju’

Danas je i službeno u prostorijama kluba predstavljen novi trener narančastih Damir Milačić.

Predsjednik kluba Ante Nakić: ‘Nakon dugih pregovora i razgovora sa mnogim kandidatima počevši od Slavena Rimca pa nadalje, ja bih rekao da smo mi jako zadovoljni što smo uspjeli sklopiti suradnju sa Damirom Milačićem koji nam je bio i prva želja i zaista ja kao predsjednik i cijeli klub vjerujemo da je on pravo rješenje za ovo što mi želimo napraviti, a to je orjentacija na mlade igrače. Želimo da ta ekipa bude relativno mlada i sačinjena većinom od domaćih igrača te ciljano pojačana sa igračima sa strane koji će isto biti relativno mladi. U Damiru vidimo prije svega dobru ljudsku osobinu, ali i sve kvalitete koje bi jedan mladi trener trebao imati za krenuti u jednu takvu priču. Hvala mu što je pristao biti trener Šibenke i poželio bih mu puno sportskog uspjeha.’

Ovo je treći put da smo bili u pregovorima i eto ispalo je kao treća sreća. Znam da je sa Slavenom bio razgovor prije nego što sam ja došao u ovu priču i zato je to malo duže potrajalo jer sam imao neke svoje kombinacije i obaveze koje sam morao odraditi da bi ušli u ozbiljne pregovore na koji bi način funkcionirali i kako bi ja htio, odnosno, da ispratim i želje kluba. U tome smo se našli, drago mi je da sam tu, drago mi je da ću raditi u sredini koja ima veliku košarkašku emociju i tradiciju i to je nešto što me čini jako sretnim. Nisam patetičan nego sam iskren‘ – kazao je novi trener Šibenke Damir Milačić.
Još nismo formirali ekipu, ima određeni broj igrača koji su pod ugovorom i idemo u onom smjeru koji je rekao predsjednik Nakić i u mom trenerskom smjeru znači, da se okrenemo tome da iznjedrimo par mlađih igrača koji bi mogli određeno vrijeme držati i klub, a igrače koje bi dovodili sa strane pokrivali bi rupe dok ne stasaju domaći klinci‘ – rekao je Milačić.

Sve informacije pratite i na našim društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM.

Share: