Narančasti potpisali razigravača! Adnan Arslanagić novi je igrač Šibenke

Nakon novih potpisa Jambrovića i Rebića novi igrač na Baldekinu je Adnan Arslanagić.

Adnan Arslanagić, igrač Šibenke:Do potpisivanja za Šibenku je došlo relativno lako. Pored svih ponuda koje sam imao kada me trner Milačić nazvao baš smo se nekako lako dogovorili. Meni se svidjela njegova vizija kako moje uloge tako i ove sezone ispred nas i što on očekuje od ekipe, od mene i cijele ove priče. Meni kao mladom igraču svakako da me privukla i ta prilika koju ću dobiti kod trenera Milačića i ono što on očekuje od mene. Naravno i uz svu tradiciju oko kluba za koju znamo da je ogromna i da je Šibenik jedan košarkaški grad i jedno lijepo mjesto za živjeti i igrati. O treneru i momčadi sam čuo sve najbolje, još lani smo komentirali mi u ekipi kako je Milačić vrhunski trener i playmaker što me dodatno privuklo svemu ovome. Vjerujem da će svojim savjetima, iskustvom i znanjem koje ima pomoći ne samo meni nego i cijeloj ekipi.’
O navijačima: ‘Uvijek je lijepo igrati pred punim tribinama posebno kada je to sa emocijama koje šibenski navijači i košarka posjeduje. Nadam se da nas ova pandemija neće poremetiti ove sezone i da će se sve vratiti na staro. Da ćemo mi i navijači uživati u našim igrama i borbenosti na terenu i da će ovo biti jedna lijepa i uspješna sezona za nas.

Damir Milačić, trener Šibenke:Doveli smo Adnana, pratio sam ga lani kako je igrao za Škrljevo. Znam ga još dobro kada je igrao ‘Kakanj’, a bio je i u Americi gdje mu je trener bio moj prijatelj koji je sa mnom odrastao. Što se tiče Adnanovih karakternih osobina feedback je izvanredan, a što se tiče igračkih pokazao je to lani u Škrljevu kao njihov prvi playmaker kada su imali izvanrednu sezonu i kada je igrao jako dobro. Adnan je igrač koji igra u dva pravca, timski je igrač, odličan u tranziciji i netko je tko može stvoriti puno situacija za svoje suigrače i mislim da će se sigurno uklopiti u sustav koji ćemo i graditi. Sretan sam što se on odlučio za Šibenku i Šibenka mu je jedan pravi izazov u karijeri za neku odskočnu dasku za dalje. Pozitivac i netko tko će sigurno borbenim duhom i kvalitetom dati doprinos da nam rezultati budu što bolji.’

Adnan je rođen u Sarajevu 1997, a uz BiH, ima i hrvatsku putovnicu. Igra na poziciji razigravača. Košarkašku karijeru započeo je u KK Spars, gdje je igrao za mlađe selekcije. 2015. godine Adnan odlazi u SAD gdje igra za Virginia Episcopal.
Nakon povratka iz Amerike 2017. godine, pristupa sarajevskoj Bosni, a godinu kasnije seli u Kakanj u kojem je bio jedan od najboljih pojedinaca (13 p, 5,5 as). Nakon odrađene predsezone u Ciboni, potpisuje za Adria Oil Škrljevo u sezoni 2020/2021. Arslanagić je bio član U18 reprezentacije BiH, kao i na širem spisku seniorske reprezentacije u eri izbornika Dule Vujoševića.
HEIGHT
183 cm
POSITION
Playmaker/ Combo Guard
JERSEY
No. 1
TEAMS
KK Spars
KK Bosna
KK Kakanj
KK Adria Oil Škrljevo

Sve informacije pratite i na našim društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM.

Share: