Šibenka predstavila roster i nove dresove. Milačić: ‘Moramo biti ekipa protiv koje nitko ne voli igrati’

Još malo je ostalo do početka nove sezone HT Premijer lige, pa je danas i službeno predstavljen roster, ali i novi dresovi.

S pripremnim periodom zadovoljan je i trener narančastih Damir Milačić:

‘Što se tiče trenažnog procesa, tu sam jako zadovoljan. Neke stvari koje smo imali isplanirane na početku dobro smo izreagirali sa svim tim. Pripremni period je prošao na način na koji sam upravo htio da tako prođe. U tom periodu uvijek dođe do mikrotrauma i ozljeda, neke utakmice su pojedini igrači propustili, ali nismo imali velikih problema da se spremimo. To su bili dan ili dva ozljede i u tom dijelu nisu igrači puno gubili. Nismo smanjivali intenzitet i broj treninga, odigrali smo šest prijateljskih utakmica to je bio plan i uglavnom spremni dočekujemo prvenstvo.

O novim igračima:

‘Radi se na dovođenju još jednog igrača. Hoće li to biti u onom najbržem mogućem roku, ja bi htio da bude, ali definitivno se radi na igraču koji pokriva visoke pozicije. Tu smo se odlučili da idemo prema tome jer ćemo neke igrače moći spustiti na određene pozicije trojke, tako da dobijemo još jednog igrača u visokoj liniji. S obzirom na broj utakmica i daleka putovanja zbog Alpe Adria Cupa tu će nam trebati svakako još jedan igrač na tim pozicijama. Što se tiče Vlaića, klub je s njim u dogovoru sporazumno raskinuo ugovor i on ide svojim putem.’

Trener Milačić je naglasio kako je ova ekipa maksimalno motivirana i ambiciozna:

‘Mi smo slagali momčad prema planu koji sam ja imao kao trener i klub kao klub. Koliko je bilo budžeta toliko smo i potrošili. Ne bih uspoređivao ovu momčad sa lanjskom jer se puno toga i promijenilo uključujući i trenera. Dobili smo jednu gladnu momčad koja je motivirana i koja se može uklopiti u neki sistem koji mi gajimo.
Ne mogu davati neke velike prognoze, ali sam siguran da ćemo biti maksimalno motivirani i ambiciozni i da ćemo pokušati napraviti što više. Dosta ekipa se tu pojačalo kroz ovo ljeto i primjećujem jako puno igrača na otvoreni ugovor u klubovima i to definitivno moj moto nije. To nisam ni jednu sezonu napravio pa neću ni ovu. Jednostavno vjerujem u sustav i momčad i vjerujem dugotrajno u kvalitetan rad i kemiju u momčadi.’

Foto: Ante Baranić

‘Ekipa se ne smije predavati na terenu, mladi smo i moramo biti jako energični. Pokušat ćemo igrati sa što većim brojem obrambenih skokova da bi imali dovoljno kontra napada u tom dijelu i da pokušamo doći do laganih poena. Smatram da taj ekstra pas mora raditi, tražit ćemo najboljeg igrača na najboljoj poziciji i to je neki moto.
Mi jednostavno moramo biti ekipa protiv koje nitko ne voli igrati i to mi je prvi i osnovni cilj.’

Foto: Ante Baranić

Share: